Lækre sprøde dumplings med confit de canard og soya sirup

december 5, 2017
confit de canard

Confit de canard

Dumplings med fyld af smeltende møre confiteret andelår (Confit de canard), stegt på panden, sprøde og gyldne. Hvis du ikke allerede føler dig en smule sulten, så bliver du det helt sikkert når du mærker duften af disse lækre dumplings ramme næseborene.

Dumplings med fyld af and, er perfekte til dagene efter juleaften og du står med rester fra juleanden. Er dette ikke tilfældet, kan du vælge lave fyldet i forvejen og gemme det på frost. Det er super rart hvis sulten efter dumpings pludselig melder sig. Derfor laver jeg gerne store portioner af confiteret and og smider det i fryseren. På denne måde undgår man at stå i flere timer og kokkerere til aftensmaden. Spis de sprøde dumplings med soya-sirup og hjemmelavet chiliolie, find opskriften HER.

4 Måder at folde dine dumpings 

 

Stegte dumplings med confiteret and
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Confit de canard
  • 2-3 andelår
  • Skallen a 2 økologisk citron
  • 2 laurbærblade
  • 0,5 tsk pepperkorn
  • 2-6 dl andefedt, svinefedt eller vegetabilsk olie.
Dumplings:
  • 1 pakke færdig gyoza dumpling dej (kan købes i asiatiske foretninger)
  • 1 rødt spidskål eller andet kål fint hakket.
  • 1 bundt forårsløg fint hakket.
  • 1 spsk fint hakket ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk fivespice
  • 3 spsk soya
  • 1 tsk sukker
  • Sesamolie eller anden vegetabilsk ole til at stege i.
Sauce
  • 4 spsk soya
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk sort chinkiang eddike (Kan købes i asiatiske foretninger)
Fremgangsmåde
Confiteret and, posemetoden:
  1. Tag en frysepose og kom andelårene i sammen med fedt og urter.
  2. Klem al luften ud af poserne og bind en stram knude på dem.
  3. Læg dem i en gryde med vand og lad dem simre ved svag varme i 2-3 timer.
Confiteret and, grydemetoden:
  1. Kom andefedtet i en gryde og tilsæt andelår og urter.
  2. Lad det hele simre ved svag varme i 2-3 timer.
Dumplings:
  1. Pluk kødet fra andelårene og bland dem med hakket grønt og resten af ingredienserne.
  2. Tag nu en lille teskefuld fuld og fold dine dumplings efter eget valg (Se hvordan i det vedlagte link)
  3. Steg de foldede dumplings i en smurt varm pande og kom 1 dl vand ved, kom låg på og lad dem dampe færdige.
  4. Når vandet er fordampet tilsættes en smule olie så dumplingerne kan få en sprød og gylden stege overflade.
Sauce:
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog saucen ind til en tyk sirup agtig konsistens.
Anret:
  1. Anret de varme sprøde dumplings med soya sauce, ristede sesamfrø og finthakket forårsløg.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar