Stegt laks med tyttebær og gråbynke

oktober 16, 2019
Stegt laks

Stegt laks

Stegt laks med tyttebær og gråbynke og en køn og fuldstændig fantastisk måde at servere dette skønne stykke fisk! I mange år har jeg haft et lidt halvt dårligt forhold til stegt laks. Det var simpelthen for tørt og kedeligt. Her er en udgave som jeg kan nyde hver eneste gang! De syrlige tyttebær er som skabt til den fede fisk og gråbynken bidrager med en aroma der minder en smule om salvie til forveksling, som komplimentere fisken helt perfekt.

Stegt laks med tyttebær og gråbynke
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • 4 stk. laksefiletter
 • 100 g smør
 • 1 dl tyttebær
 • 1 spsk sukker
 • 3-5 kviste gråbynkeblomster eller blade
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Krydr laksen med salt og peber og steg den på begge side på en olieret brandvarm pande.
 2. Tag laksen af panden og lad den hvile.
 3. Kom smørret på panden og steg gråbynkeblomsterne heri.
 4. Tilsæt tyttebær og smør. Rør godt rundt indtil smørret er smeltet sammen med bærrene. Smag til med salt og peber.
 5. Server den stegte laks med tyttebær saucen ovenpå.

Dette er sådan jeg vil have min laks stegt, rosa i midten! Jeg er vokset op med skamstegt laks og der var mange år hvor jeg ikke brød mig om laks eller fisk generelt, af den grund. På denne måde kan jeg spise laks til hver en tid!

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar