Sommerbær med mjødurt

juli 22, 2018
mjødurt

Mjødurt

Mjødurt er en vild urt, den blomstre fra juli, gerne i vådområder nær søer eller moser. Det fortælles at denne urt blev brugt til at smage mjød til i vikingetiden, heraf navnet. Smagen fra både blade og blomster er helt speciel, nærmest sødlig og egner sig derfor helt perfekt i søde retter.

Disse mjødurts marinerede sommerbær kan bruges som en grov bær sauce til is eller andre desserter. Jo længere bærrene får lov til at stå, jo mere “grødet” bliver massen. Man kan eventuelt mose dem en smule, give dem et opkog og komme dem på glas som en kompot.

Sommerbær med mjødurt
 
Skribent:
Ingredienser
  • Friske sommerbær som korbær, blåbær eller brombær.
  • Sukker
  • Et par kviste mjødurt
Fremgangsmåde
  1. Skyld bærene og kom dem i en skål sammen med sukker og mjødurt.
  2. Lad bærene marinerer sådan, i 20-60 minutter (eller natten over)
  3. Brug bærene som en grov bær sauce til is eller andre desserter. Jo længere bærrene får lov til at stå, jo mere "grødet" bliver massen. Man kan eventuelt mose dem en smule, give dem et opkog og komme dem på glas som en kompot.

Det er ikke alle der er ligeglade for smagen fra mjødurten. Hver derfor lidt forsigtig med doseringen når du starter med at bruge den. For mig minder smagen af mjødurt af en blanding af tyggegummi, mandler og agurk. Det lyder måske sært, men det er en sjov smag at eksperimentere med.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar