Skovmærkesnaps – Nordisk amaretto

maj 19, 2019
Skovmærkesnaps

Skovmærkesnaps

Skovmærken står i fuld flor, det er derfor oplagt at lave denne skovmærkesnaps, som er det vilde svar på den italienske amaretto. Skovmærke har nemlig en helt særlig aroma der minder om mandler og vanilje. Skovmærkesnapsen kan nydes iskold som den er, i desserter eller som en del af lækre vildt inspirerede drinks. Hvis du vil læse mere om skovmærken samt se flere opskrifter med denne nordens vanilje så klik HER.

Skovmærkesnaps
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 aalborg bassis snaps
  • 1 lille buket skovmærke i blomst
Fremgangsmåde
  1. Giv skovmærken et par dask på køkkenbordet, på denne måde får man frigivet dens aroma og samtidig kommer man af med skidt og smådyr.
  2. Hak skovmærken i mindre stykker og kom den ned i basissnapsen.
  3. Lad den trække i mindst 10 dage eller indtil du beslutter dig får at tage hul på den.
  4. Nyd den iskold som den er, eller brug den som smagsgiver i desserter eller som en del af lækre vildt inspirerede drinks.

Her står skovmærken smukt og i fuld flor med sine aromatiske hvide blomster.

Jeg må sige….jeg elsker simpelthen denne type flasker. I de rette omgivelser ligner de simpelthen en magisk eliksir gemt i skoven. Man kan sikkert købe dem nye, men jeg får mine ved at genbruge flaskerne med speicallavent mjød fra Horsens middelalder marked, win-win!

SKÅL!

Forslået