Grillet sild med safran couscous og tomat salsa.

maj 8, 2017
Sild

Sild i nye klæder

Mange forbinder nok sild med den traditionelle saltede eller syltede udgave fra glas, som oftest spises ved højtider. Men fisk fra silde-familien kan sagtens bruges på anden vis. Af de fisk vi har, er vi nok mest kendt med makrellen, og dog ses den også enten mest på dåse eller færdig røget. Vi er blevet for bange for at tilberede fisk selv og det er en skam. Sild er måske ikke så fin og fancy som laks og ørred, men derfor er de også meget billigere. De findes ofte på tilbud i supermarkedet til 30 kr. pakken.

Her for leden var jeg så heldig at få nogle helt friskfangede sild at lege med. Retten her er et bud på en anden måde at spise sild, end den panerede eller syltede udgave (Ikke fordi det er skidt, men vi trænger til noget nyt). Sild indeholder frygtelig mange ben og det skal man være forberedt på, når man spiser dem. Dog er de ofte så små at de fleste af dem glider nemt ned. Man kan gøre det at når man filetere fisken, lige løber dem igennem for de værste ben med en pincet.

Her er de friske sild klar til filetering! Brug en skarp kniv og start ved rygbenet. Skær et lille hak ind ved halen, så kan fileten oftest trækkes forsigtigt af benet. Gå gerne de færdige fileter igennem med en pincet eller fingrene og fjern de værste ben.

Velbekomme!

Grillet sild med safran couscous og tomat salsa
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Østen
Antal personer: 2
Ingredienser
Marineret sild
  • 6 afrensede silde fileter
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt hakket persille
Couscous salat
  • Hakket persille
  • 2 dl couscous
  • 5-6 safran tråde
  • Saften af en citron
  • Lidt feta
  • 2 spsk oliven olie
  • List salt
Tomat salsa
  • 1 pakke san marzano tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rødvin eller hvidvin
  • 1 håndfuld kalamata oliven
Garniture
  • Græsk yoghurt
  • Hakket persille
Fremgangsmåde
  1. Læg silde fileterne i en pose med olie, salt, hvidløg og persille. (Mariner i minimum 1 time)
  2. Kom safran i en morter, sammen med lidt salt. Knus den helt fint. Tilsæt kogende vand og safran vandet er klar!
  3. Kom couscousen i en skål og hæld kogende vand samt safran vandet over så det lige dækker. Læg en tallerken henover skålen og lad den stå og dampe i 5-10 minutter.
  4. Bland nu den færdige couscous med hakket persille og feta og smag den til med olivenolie, salt og citronsaft.
  5. Skær tomaterne i mindre stykker og steg dem i hvidløg og persille på en varm pande.
  6. Tilsæt vin og en smule balsamico. Lad den koge ind til en tyk sauce. Tomaterne må gerne stadig have en smule form.
  7. Tag sildene op af marinaden og læg dem på en varm grill/eller pande.
  8. Server den grillede fisk på en bund af couscous salat toppet med tomat salsa og en klat græsk yoghurt.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar