Rosensukker

juni 8, 2019
Rosensukker

Rosensukker

Rosensukker, er den perfekte måde at fange al smag og aroma i de smukke hybenroser der blomstre på de danske strande i juni måned. Duften af denne sukker kan bringe enhver tilbage til varme sommerhusdage ved stranden med familien.

Rosensukkeret kan bruges til et hav af forskellige ting. Jeg bruger det gerne i min te (da jeg er en sukkergris og elsker den sødlige og parfumerede smag), i desserter, pandekager, cremer, glasur, muffins osv. eller i rosen marinerede bær som er super lækkert her i sommervarmen.

Rosensukker
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 dl rørsukker
  • 1 håndfuld hybenrosenblade (Men alle roser kan bruges)
Fremgangsmåde
  1. Kom kronblade og sukker i en blender eller foodprocessor og blend indtil sukkeret har fået en flot rosenrød farve (Det gør intet hvis sukkeret bliver en smule vandet).
  2. Hæld rosensukkeret ud på en bageplade klargjort med bagepapir og lad det tørre i ovnen ved 20-30 grader varmluft indtil det er knastørt (2-4 timer al efter hvor meget sukker du har), husk at vende sukkeret rundt ind i mellem.
  3. Tip: Man kan også vælge at tørre sukkeret i solen, resultatet er det samme, men ovnen er hurtigere.

Hvis solen ikke lige skinner fra en skyfri himmel, så tørrer jeg altid mit rosensukker i ovnen ved så lave grader som muligt. Dette gør at smag såvel som farve bibeholdes og varmluften.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar