Rørt tartar med ramsløg, peberrod og ædelgran

august 1, 2019
Rørt tartar

Rørt tartar med ramsløg, peberrod og ædelgran

Rørt tartar kan komme i mange afskygninger og jeg har virkelig lært at holde af det! Her er min version med hjemme syltede ramsløgs kapers, vild peberrod og friterede kogleskæl fra ædelgran. Det er enkelt og VILDT godt! Ønsker du at vide mere om brugen af ædelgran så klik på linket nedenunder.

Ædelgran (Abies) er en slægt af graner der rummer omrking 40 arter der alle er spiselige. Denne slægt kan særligt kendetegnes af opretstående kogler der falder fra hinanden ved modenhed. Kronen er kegleformet og barken, glat og syner ofte grå af harpiks. Barken sprækker op i firkantede plader og bliver rødbrun når træet bliver ældre. Ædelgran kan særligt findes i kølige og skyggefulde områder med mineralrig jorde. Det er generelt en meget almindelig art nært knyttet til mellem og syd-europæiske skovområder

Koglerne sidder nær toppen af træet. De er lange og ovale og ofte temmelig store, mellem 11–22 cm. De er er lysegrønne udenpå og kraftigt pink indeni og SÅ enormt smukke! De unge kogler høstes gerne i juni og juli. Herefter bliver de mere fibrøse og uspiselige mens koglen modnes til at frigives sit frø hen i efteråret. Ældre kogler og nåle kan bruges til at sætte smag på sirupper, eddiker og kryddersnaps.

Nyttige links

Ædelgran – Identifikation og tilberedning

Ædelgranchips – Friterede kogleskæl fra ædelgran

Rørt tartar med ramsløg, peberrod og ædelgran
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 7-800 g okseinderlår. Gerne hakket helt fint i hånden
  • 1 spsk. finthakket sødskærm
  • 1 spsk. finthakket frisk skvalderkål
  • 3-4 spsk. olivenolie.
  • 3 stk. pasteurisede æggeblommer
  • 1 smule salt og peber
  • 1-2 tsk. Dijon sennep eler efter hvor meget spice man ønsker
  • 1 spsk. Worchestershire sauce
Topping:
  • 1-2 spsk. revet vild peberrod
  • Chips af ædelgran (Friterede kogleskæl)
  • 2 spsk syltede vilde løg eller ramsløgskapers
Fremgangsmåde
  1. Hak eller skrab kødet. Det må gerne have lidt tekstur.
  2. Rør det grundigt sammen, med de andre ingredienser. (Tartaren må helst ikke stå for længe inden servering da kødet kan blive misfarvet ved iltning).
  3. Ved servering pyntes det med revet peberrod, syltede ramsløgs kapers og koglechips.

De friterede kogleskæl passer perfekt i tartar og giver både tekstur og noter af granskov.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar