Lækker rodfrugtsuppe med rugbrødscroutone

januar 12, 2017
Rodfrugtsuppe

Rodfrugtsuppe

Lækker og cremet rodfrugtsuppe med krydrede rugbrødscroutoner og karse. En ret der hurtigt kan bikses sammen og nydes som en nem forret eller let frokost.

Rodfrugtsuppe med rugbrød og sennepskorn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 kg rodfrugter som gulerod og pastinak
  • 1 stort løg
  • ¼ l piskefløde
  • 1 klat smør
  • Rugbrødstern
  • 0,5 tsk sennepskorn
  • Nogle dråber urteolie
  • Karse til at toppe af
Fremgangsmåde
  1. Fyr skrællede og groft hakkede rodfrugter i en gryde sammen med lidt salt og fløde.
  2. Lad det små simre indtil grøntsagerne er møre.
  3. Når rodfrugterne kan moses med en gaffel, blendes de med en håndblender til en helt glat suppe. Imellemtiden skæres rugbrødskiverne i tern og ristes sammen med salt og sennepskorn på en pande i smør eller olie.
  4. Når ternene er dejlig sprøde er de færdige. Nu anrettes suppen med rugbrødstern og nogle dråber urteolie (eller bare olivenolie).
  5. Til slut toppes suppen af med en smule karse. Bum lækker rodfrugtsuppe af frosne grøntsager!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar