Rissalat med kokos, ananas og koriander

juli 27, 2017

Rissalat med tilbuds ananas

Her er mit bud på en salat der både er mættende og fyldt med lækre smage fra det asiatiske køkken. Rissalat stegt med sennepsfrø og kokos vendt med frisk ananas og koriander er perfekt til grillmenuen. Lækker frisk og sommerlig. Nem og hurtig at lave hvis man har en portion færdigkogt ris fra dagen i forvejen.

Når jeg laver mad bruger jeg gerne råvare der er i sæson og derfor også billigere end normalt. Nu hvor det er sommer er der en masse lækre frugter og grøntsager i sæson og denne uge bød på en sød og lækker ananas. Jeg snakkede med en veninde om at vi ofte oplevede at folk der køber ananas sjældent bruger den i madlavningen. De fleste skærer den ud i mindre stykker og spiser den som snack eller i frugtsalat. Dette gør jeg også meget selv, men jeg så dette som en spændene udfordring, at prøve og lave mad med den eksotiske frugt.

Noget af det første jeg kom på, var denne friske rissalat der er både sød, salt, sur og krydret. Ananas, kokos og lime er tre råvare der er kendt for at passe rigtig fint sammen og derfra blomstrede min ide. Min improviserede rissalat med ananas blev en sikker vinder og skal helt sikkert laves hver gang jeg finder en moden og lækker ananas på tilbud.

Rissalat med kokos, ananas og koriander
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Thailand
Antal personer: 4
Ingredienser
  • En god portion færdigkogt jasmin ris fra dagen før.
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 dl kokosmel (Eller frisk revet kokosnød)
  • ¼ moden ananas skåret i tern
  • 1 grøn chili
  • Saften fra 1 lime
  • 1 dl frisk hakket almindelig koriander eller vietnamesisk koriander
  • Lidt salt. (Man kan vælge at bruge fiskesovs i stedet for salt)
Fremgangsmåde
  1. Steg sennepsfrø sammen med kokos og hakket chili i lidt olie på en varm pande.
  2. Tilsæt den færdigkogte og nedkølede ris og steg indtil den er godt varmet igennem.
  3. Tilsæt nu ananas tern og limesaft.
  4. Smag salaten til med salt og eller fiskesovs og drys med friskhakket koriander, eventuel lidt hakket peanuts.


Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar