Risnudelsalat
Noget af det jeg holder allermest af når det bliver forår, er at lave risnudelsalat. Med lidt kendskab til naturen og de vilde råvare, bliver det en lækker og rigtig billig fornøjelse. Denne risnudelsalat er meget alsidig og man kan bruge lige hvad man finder passende eller godt kan li. Jeg går gerne en tur og samler alle de nye skud og urter ind som eg kan finde, og bruger dem alle sammen. På denne måde får salaten med volume, mere smag og flere vitaminer og mineraler. En vild risnudelsalat er rigtig nem at gå til og en god måde at bruge de vilde råvare på. Derfor er det bare med at komme afsted!
Udvalg af urter brugt til denne opskrift
Set fra venstre mod højre: Skvalderkål, tusindfryd, rosetkarse og løgkarse.
Set fra venstre mod højre: Mælkebøtte og ramsløg.
- Tørrede ris nudler
- 1 agurk
- 2 spsk sesamfrø
- Hakkede urter som: Ramsløg, rosetkarse, mælkebøtte, skvalderkål, rød tvetand, løgkarse, guldstjerne og tusindfryd.
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk. sukker
- Saften fra 2 citroner
- 2 tsk fiskesovs (kan undlades)
- ½ dl Soya
- Hæld kogende vand på nudlerne og lad dem trække indtil de er færdige. Skyld dem i koldt vand inden de skal bruges.
- Rist sesamfrøene på en tør pande indtil de bliver gyldne.
- Bland soya, fiskesovs, sesamolie, sukker og citronsaft godt sammen.
- Snit agurken i helt tynde strimler, eller riv dem på et rivejern.
- Hak urterne og bland dem med agurke strimler, sesamfrø, urter og dressingen.
- Smag salaten til med soya, citron og salt.
Velbekomme!