Åben ravioli med stuvet forårsgrønt og stenbiderrogn

marts 13, 2019
ravioli

Åben ravioli

En åben ravioli er som ordet beskriver en ravioli der er åben. Vi kunne også kalde den en mini lasagne men åben ravioli lyder finere. Hvis man har forsøgt sig med at lave hjemmelavede ravioli før, så ved man hvor svært det kan være at klare den i første huk. Derfor kom jeg på denne lidt nemmere udgave med de samme smage, men lavet på en måde som de fleste kan finde ud af. Den åbne ravioli kan serveres med mange slags fyld hvor kun fantasien sættter grænserne, men da vi netop er trådt ind i foråret, har jeg valgt at serverer min med friske vilde urter og stenbidderrogn. Det er altså en forårsret der får gang i de sovende vintersmagsløg!

Nyttige links:

Ramsløgs olie

Ramsløgs “Leaf curd”

Åben ravioli med stuvet grønt og stenbiderrogn
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 100 g stenbidderrogn
  • Friske forårsurter som løgkarse, skvalderkål, rød tvetand, hyrdetaske, rosetkarse og sandløg.
  • Ramsløgsolie (kan udelades)
Pastadej:
  • 300 g. typo 00 hvedemel
  • 3 æg
  • 0,5 tsk ramsløgs leaf curd (se link øverst på siden).
  • En smule salt.
Stuvet grønt:
  • 5 dl grønne urter som ramsløg, rød tvetand, skvalderkål og løgkarse.
  • 2 dl hvidvin
  • 0,5 l fløde
Pocheret æg:
  • 4 æg
Fremgangsmåde
Pasta:
  1. Kom melet ud på et bord og lav en fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud i en skål og bland godt sammen med leaf curden og salt.
  3. Tilsæt nu æggeblandingen til mel fordybningen.
  4. Bland nu mel og æg sammen med gaffel inde fra midten og ud. (Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.)
  5. Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk.
  6. Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter på køl.
  7. Nu skal pastaen rulles ud og det kan gøre enten ved håndkraft med en kagerulle, eller med en pastamaskine.
  8. Skær små cirkulære disk eller firkanter ud og kog dem i letsaltet vand i 1 minut eller til de er al dente.
Stuvet grønt:
  1. Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det simre indtil grøntsagerne er møre og saucen tyk og cremet.
Pocheret æg:
  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og rør rundt med en ske så der dannes en vandhvirvel.
  2. Klæk nu ægget ud og lad det være indtil hviderne har samlet sig om blommen.
  3. Efter 3-4 minutter skulle ægget gerne være blødkogt (Her kan du vælge at serveret det pocherede æg med hviderne intakte eller gøre som jeg og fjerne hviderne meget forsigtigt under den kolde hane).
Anretning:
  1. Nu skal retten samles! Start med en smule stuvet grønt i bunden og så pasta. Der skal gerne være 2-3 lag. Læg forsigtig det pocherede æg på toppen sammen med stenbidderrogn, friske urter og hvis man har det, en smule ramsløgsolie.

For mig er tekstur næsten ligeså vigtig som smag. Føles det spændende i munden, føles det også spændende i hjernen. Denne ret er virkelig en oplevelse uden lige der sætter gang i alle sanserne!

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar