Ravioli med ramsløg og brunet smør

april 7, 2017
ravioli

Ravioli med ramsløg og brunet smør

Ravioli går langt tilbage. Sammen med kinesiske jiaozi og vestens piroger, deler de alle lidt samme råvare og fremgangsmåde. En dej af hvede mel, fyldt med kød og grøntsager med en eller anden form for dyppelse eller sauce til. Måske man dengang havde delt madlavnings teknikker over større områder, og dermed blevet inspireret til denne populære spise.

Denne udgave af ravioli kan laves både med og uden æggeblommer. Varianten uden æggeblommer egner sig bedst som hverdagsspise. Æggeblomme-raviolien kræver mere teknik og tid. Den ville passe bedre som en lækker forret til fester eller middagsselvskaber. Ramsløg og generelt vilde urter er rigtig gode i retter, som jeg betegner som “dumplings”. Smagen trænger godt igennem på denne måde og uden at blive overtilberedt bibeholder de vilde planter, sine vitaminer og mineraler.

Nyttige links:

Hjemmelavet pasta dej.

Ravioli med ramsløg og brunet smør
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • Færdig pasta dej
  • 200 g ricotta
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost eller saltet æggeblomme
  • 1 stort bundt ramsløg
  • Skallen af 1 halv citron
  • 100 g smør
Fremgangsmåde
  1. Bland ricotta, ramsløg parmesan og citronskal, smag til med en smule salt (Hvis du laver varianten med æggeblommer så kan blandingen kommes i en sprøjte pose).
  2. Rul den færdige pasta dej helt tyndt ud.
  3. Fordel en smule fyld ud på pastadejen (eller lav små "reder" til æggeblommen).
  4. Fold eller læg et andet lagen af pasta oven på. Sørg for at der ingen luft er når du trykker dejen fast.
  5. Skær raviolierne ud i den ønskede form.
  6. Kog dem i 2-3 minutter
  7. Imellemtiden steges smør på panden med salvie eller basilikum, indtil det bruser op og bruner.
  8. Anret raviolien på en tallerken, kom lidt af den brunede smør-sauce ovenpå, friskrevet parmesanost eller saltet æggeblomme.

Hvis du ønsker at lave den finere udgave med æggeblommer så kom eventuel ricotta blandingen på sprøjtepose. Dette gør næste skridt en smule nemmere.  Lav små “reder” af ricotta blandingen på de tynde stykker pasta dej. Læg forsigtigt æggeblommen i midten og fold eller læg et andet stykke pastadej oven på. Skær raviolierne ud i den ønskede form.

Velbekomme!

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Ramsløg på 10 måder! | Opskrifter | Naturens urter - Snilde april 21, 2017 at 8:13 am

    […] Ravioli med ricotta, ramsløg og æggeblomme […]

  • Skriv et svar