Ramsløgs “Leaf curd”

februar 17, 2019
leaf curd

Hvad er “Leaf curd”?

Leaf curd, eller også kaldet koncentrat af blad protein, er en fast substans der består af koaguleret proteiner fra blendede spiselige blade som fx ramsløg (Allium ursinum), skvalderkål (Aegopodium podagraria) eller brændenælde (Urtica procera). Disse proteiner er super sunde og indeholder rigtig mange vigtige vitaminer, mineraler og amino syre alt efter hvilken plante man gør brug af. Ved at udtrække planteproteinet på denne måde, gør det at den optages bedre i vores krop, uden de mange pante fibre til at hindre optagelsen. Leaf curd er derfor blevet et kæmpe hit indenfor helsekost og mange veganere såvel som vegetarer har adopteret dette tilskud af plante proteiner til deres kost.

Denne curd er lavet på ramsløg og smager kraftigt af løg. Den vil give alt hvad du tilføre den til, den smukkeste grønne farve. Leaf curd har et utal af anvendelses muligheder hvor jeg helst bruger den i hjemmelavet pasta, kryderurtemayo, brød og saucer. Man kan også vælge at tørre sin curd og brugen den ligesom man ville bruge den våde form, men den “våde” friske form giver klart det bedste resultat . Det sværeste ved den proces er at finde det fineste klæde at filtrerer sin curd igennem. Jeg brugte et almindeligt viskestykke som det kan ses nederst på siden, men man kan sagtens bruge andre klæder som fx silke. Stort set alle blade kan bruges men jeg bruger helt ramsløg, skvalderkål eller brændenælde da jeg på denne måde også kan gemme de blendede blade til fryseren efterfølgende.

Ramsløgs "Leaf curd"
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 250 g ramsløgsblade (Eller flere alt efter hvor meget curd man ønsker at lave)
  • En smule vand
Fremgangsmåde
  1. Kom ca. 250 g rengjorte og lethakkede blade i en blender sammen med en smule vand så blende er nogenlunde dækket.
  2. Når bladene er blevet til en fin pure passeres de igennem en si iført et fint klæde (fx et viskestykke eller ligende).
  3. Press så meget væske ud af bladene som muligt.
  4. Kom væsken i en gryde og lad saften koge i 1-2 minutter.
  5. Efter kort tid kan proteinerne ses som små grønne partikler på overfladen.
  6. Tag nu den varme væske og held den igennem det fine klæde igen.
  7. Pres forsigtigt væsken ud, som gerne skulle være klar.
  8. Curden kan nu skrabes af klædet og formes til kugler (leaf curden kan også opbevares i isterninge beholdere på frost).
  9. Tip: hvis du vil bruge din curd fra frost, er det en god ide at enten, køre den igennem en morter for at undgå klumper, eller blande den i en smule varmt vand og kassere bundfaldet. Eller gøde begge dele.

Indsaml en ordentlig portion unge grønne ramsløgsblade. Omrking 12 kg ramsløgsblade vil give omtrent 800 g leaf curd. Målet er at åbne bladets celler som meget som muligt for at udtrække proteinerne herfra. Dette kan nemmest opnåes ved at køre bladene igennem en kraftig blender.

Kom ca. 250 g rengjorte og lethakkede blade i en blender sammen med en smule vand så blende er nogenlunde dækket. Når bladene er blevet til en fin pure passeres de igennem en si iført et fint klæde (fx et viskestykke eller ligende). Press så meget væske ud af bladene som muligt. Kom væsken i en gryde og lad saften koge i 1-2 minutter. Efter kort tid kan proteinerne ses som små grønne partikler på overfladen. Tag nu den varme væske og held den igennem det fine klæde igen. Pres forsigtigt væsken ud, som gerne skulle være klar. Curden kan nu skrabes af klædet og formes til kugler (leaf curden kan også opbevares i isterninge beholdere på frost).

Forslået

9 Kommentare

  • Skriv et svar La Cucina Nada februar 18, 2019 at 10:03 pm

    Mega spændende !
    Dét skal prøves. Jeg må ud og plukke ramsløg i morgen. Yeah.

    – Tænker at sådan et finmasket sylte-net vil kunne si endnu mere fra.

    Tak for endnu en inspirerende opskrift,
    Hilsen La Cucina NADA

    • Skriv et svar Snilde februar 19, 2019 at 10:29 pm

      Velbekomme og tusind tak, jeg er så glad for at den kan bruges!
      Det lyder som en god ide, det tror jeg også jeg vil prøve fremover (Mange tak for tippet).

      De bedste hilsener,
      Stephanie

  • Skriv et svar CMargut februar 22, 2019 at 1:37 am

    Service “Master Cleaning” was created in in the first half of the two thousandth year with a specific task: to perform a quality cleaning services in reliable, friendly and honest manner that is not only which not just satisfies and delights our client! With deep cleaning, employees of our company clean any windows and internal parts lampsplinth in the house.
    Today is a extremely important cleaning work, she will leave your beloved penthouse immaculate . Regardless you’re , drive in you or not Clean Master has the ability there to help to inject your new or old home impeccable view .
    Co-worker “Cleaning Service” can decide every problem, conjugate with guidance purity. You You can contact in “Cleaning Service” – our employees quickly and to the conscience to cope with the work of any size.
    Our Cleaning the famous company glad help you solve this a problem!
    Our Employees firms we carry out cleaning services only with eco-means, they to the full not dangerous and not even litter environment atmosphere.
    Created by us the organization provides large spectrum work on cleaning, you need only correctly select, appropriate to you view of cleaning, and contact to us for help. In our the company hourly work cooperator.

    Our company ready to provide services for cleaning – professional (technical) cleaning. Cleaning international company – carries out production activity on cleaning houses, objects, premises, rooms, offices and apartments. tactful, Courteous, Suave, Warning, Polite, Attentive, Respectful and Helpful attendants, high quality equipment and use only safe detersive substances – that’s what highlights our organization fromother cleaning organizations.
    We have working only prepared masters, having a mandatory practical experience. We have use the best, not harmful , , detergents and scouring materials, reliable, productive and professional equipment and outfit.

    Good Specialists the firms Service-Cleaning the assist to make your own mansion cozy.

    Spring cleaning. – house cleaning

  • Skriv et svar Spis dine ramsløg - 8 grundopskrifter med ramsløg | Opskrifter - Snilde marts 3, 2019 at 7:06 pm

    […] Ramsløgs “Leaf curd” […]

  • Skriv et svar Ramsløgs boeuf bearnaise | Opskrifter - Snilde.dk marts 7, 2019 at 10:20 am

    […] er super sunde og så farver det helt fantastisk. Du kan læse mere om leaf curd og opskriften HER. Ramsløgs boeuf bearnaise   Print Forberedelsestid 5 minutter Tilberedningstid […]

  • Skriv et svar Åben ravioli med stuvet forårsgrønt og stenbiderrogn| Opskrifter - Snilde.dk marts 13, 2019 at 10:56 am

    […] Ramsløgs “Leaf curd” Åben ravioli med stuvet grønt og stenbiderrogn   Print Forberedelsestid 40 minutter Tilberedningstid 30 minutter Samlet tid 1 time 10 minutter   Skribent: Stephanie Straube Alemanno Antal personer: 4 personer Ingredienser […]

  • Skriv et svar Grønne dumplings med ramsløg og skvalderkål | Opskrifter - Snilde.dk marts 15, 2019 at 11:16 am

    […] Ramsløgs “Leaf curd” […]

  • Skriv et svar Pasta foglio de aglio orsino - Ramsløgs blad pasta | Opskrifter - Snilde.dk marts 19, 2019 at 9:23 am

    […] Ramsløgs “Leaf curd” […]

  • Skriv et svar Løgkarse wraps med friteret vårmusseron | Opskrifter - Snilde.dk maj 29, 2019 at 4:34 pm

    […] Ramsløgs “leaf curd” […]

  • Skriv et svar