Ramsløgs lasagne

maj 18, 2019
Ramsløgs lasagne

Ramsløgs lasagne

Ramsløgs lasagne er mit (vilde) bud på en spinat lasagne men med et dejligt hvidløgs twist. Ramsløgs lasagne er italiensk inspireret comfortfood med nordiske råvare.

Masterchef anretning!

hvis du ønsker at anrette din lasagne som en ægte masterchef, kan du gøre følgende. Lad lasagnen køle helt ned så du kan skære flotte lige stykker ud. varm stykkerne op i ovnen i mindst 15 minutter. Anret lasagnen på siden med ramsløgsblomster på toppen.

Ramsløgs lasagne
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 400 gram ramsløg
  • 500 gram brændenælde, skvalderkål eller spinat.
  • 100 gram smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 8 dl mælk
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk friskrevet muskatnød.
  • Friske lasagneplader
  • Friskrevet parmesanost
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kom nælderne op i en skål og hæld kogende vand over dem. Efter 5 minutter i det kogende vand kan brændenælderne håndteres. Hak ramsløg og nælder i mindre stykker steg dem i en smule olie på en pande i et par minutter. Smag til med salt og peber.
  2. Nu til den opbagte sovs! Smelt smørret og tilsæt melet. Melet skal stege i mindst 5 minutter for at "brænde" melsmagen væk.
  3. Tilsæt mælk lidt af gangen (så sovsen ikke klumper) under konstant omrøring.
  4. Tilsæt hvidvin og muskatnød, samt salt og peber.
  5. Når bechamelsovsen er blevet tyk tilsættes nælder og ramsløg.
  6. Fordel lidt af bechamelsovsen i bunden af et ildfast fad og læg 3-4 lasagneplader oveni sovsen. Forsæt skiftevis med lasagneplader og bechamel til alt er brugt. Slut af med bechamel (vent med osten til de sidste 10 minutter)
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og osten er smeltet. Lad gerne lasagnen hvile i ca. 5 minutter, inden servering ud.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar