Ramsløgs kimchi – Fermenterede ramsløg

marts 20, 2018
Ramsløgs kimchi

Ramsløgs kimchi

Måske du er velkendt med den koreanske nationaltret, kimchi. Hvis ikke, kan du læse mere om traditionel kimchi, dens historie og sunde egenskaber HER. Der er dog ingen tvivl om at kimchi er en utrolig sund spise. Det består egentlig bare af fermenterede/gærede grøntsager. Det lyder måske utiltalende for nogen, men det er faktisk en helt fantastisk og utrolig velsmagende lille ret. Ikke kun hjælper det med at konservere maden men den gør den også lettere for vores fordøjelse af optage. De mælkesyrebakterier som man finder i kimchi, er nemlig noget som vores mave og tarm er frygtelig glade for. På denne måde får vi mest mulig næring ud at de ting vi spiser.

Fermenterede fødevare er ikke kun sundere for os at spise, de har en helt særlig smag. Ligesom med kimchi eller surkål, får de fermentede ramsløg en syrlig smag og er derfor rigtig gode som tilbehør. I Korea spiser man forskellige slags kimchi til alle måltiderne. Derfor er fermentering en super fed måde at konservere sine råvare og der er nærmest ingen grænser for hvad der kan gære!

Ramsløgs kimchi
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Korea
Ingredienser
  • 4-5 bundter ramsløg.
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk revet ingefær
  • 5 spsk fiskesov
  • 4 spsk gochu-garu (koreanske chiliflager)
Fremgangsmåde
  1. Rens og skyld ramsløgsbladene grundigt for jord og døde blade.
  2. Tilsæt alle ingredienser til de rensede ramsløg og kram hele herligheden godt ind i bladene til de begynder at afgive væske.
  3. Kom nu ramsløgene i rengjorte glas sammen med den væske som de afgav og skru låget løst på.
  4. Lad en smule luft være tilbage i glasset så det ikke løber over når fermenteringen begynder.
  5. Lad glasset stå ved stuetemperatur i 3-4 dage alt efter hvilket miljø du bor i.
  6. Når glassets indhold begynder at boble eller smager og dufter syrligt, er kimchien klar.
  7. Kimchien kan holde sig på køl i flere uger og måneder hvis glasset holdes fri for udefrakommende bakterier.

De rensede kimchi blandes med revet ingefør og gotchugaru, hvorefter væsken krammes ud af dem.

Kom de marinerede ramsløg ned i et rent sylteglas og tryk dem helt tæt sammen. Dæk glasset med det saft som ramsløgene smed og skru låget løst på.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar