Ramsløgs kimchi – Fermenteret ramsløg

marts 20, 2018
Ramsløgs kimchi

Ramsløgs kimchi

Måske du er velkendt med den koreanske nationaltret, kimchi. Hvis ikke, kan du læse mere om traditionel kimchi, dens historie og sunde egenskaber HER. Der er dog ingen tvivl om at kimchi er en utrolig sund spise. Det består egentlig bare af fermenterede/gærede grøntsager. Det lyder måske utiltalende for nogen, men det er faktisk en helt fantastisk og utrolig velsmagende lille ret. Ikke kun hjælper det med at konservere maden men den gør den også lettere for vores fordøjelse af optage. De mælkesyrebakterier som man finder i kimchi, er nemlig noget som vores mave og tarm er frygtelig glade for. På denne måde får vi mest mulig næring ud at de ting vi spiser.

Fermenterede fødevare er ikke kun sundere for os at spise, de har en helt særlig smag. Ligesom med kimchi eller surkål, får de fermentede ramsløg en syrlig smag og er derfor rigtig gode som tilbehør. I Korea spiser man forskellige slags kimchi til alle måltiderne. Derfor er fermentering en super fed måde at konservere sine råvare og der er nærmest ingen grænser for hvad der kan gære!

Ramsløgs kimchi
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Korea
Ingredienser
  • 4-5 bundter ramsløg.
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk revet ingefær
  • 5 spsk fiskesov
  • 4 spsk gochu-garu (koreanske chiliflager)
Fremgangsmåde
  1. Rens og skyld ramsløgsbladene grundigt for jord og døde blade.
  2. Tilsæt alle ingredienser til de rensede ramsløg og kram hele herligheden godt ind i bladene til de begynder at afgive væske.
  3. Kom nu ramsløgene i rengjorte glas sammen med den væske som de afgav og skru låget løst på.
  4. Lad en smule luft være tilbage i glasset så det ikke løber over når fermenteringen begynder.
  5. Lad glasset stå ved stuetemperatur i 3-4 dage alt efter hvilket miljø du bor i.
  6. Når glassets indhold begynder at boble eller smager og dufter syrligt, er kimchien klar.
  7. Kimchien kan holde sig på køl i flere uger og måneder hvis glasset holdes fri for udefrakommende bakterier.

De rensede kimchi blandes med revet ingefør og gotchugaru, hvorefter væsken krammes ud af dem.

Kom de marinerede ramsløg ned i et rent sylteglas og tryk dem helt tæt sammen. Dæk glasset med det saft som ramsløgene smed og skru låget løst på.

Velbekomme!

Forslået

4 Kommentare

  • Skriv et svar Lulu Bermann marts 23, 2018 at 10:03 am

    Hej.
    Det skal laves i dag, har lige plukket Ramsløg.
    Jeg forstår ikke helt at der skal sukker i. Synes ikke jeg har set at man bruger sukker i Kimchi eller andre fermenteringer.

    • Skriv et svar Snilde marts 26, 2018 at 12:06 am

      Hej Lulu

      Nej du har ret, det er ikke særlig ofte at man bruger sukker i fermenteringer. Men jeg har ofte stødt på sukker brugt i kimchi. Generelt i det asiatiske køkken bruger man ofte sukker til at fremhæve smage.

      Jeg håber det var svar nok.

      Mvh. Stephanie

      • Skriv et svar Lulu Bermann april 2, 2018 at 2:53 pm

        Tak for svar. Venter spændt på at smage. Det bobler lystigt, men jeg er lidt bekymret for lugten af fiskesovsen. Bare den ikke er for gennemtrængende.

        • Skriv et svar Snilde april 12, 2018 at 12:49 pm

          Om man er til fiskesovs er en smagssag. Lugten kan være meget gennetrængende, men smagen er helt anderledes. Lugten kan diskuteres men den kan bidrage med en masse dybde og umami. Hvis du ikke er helt så glad for lugten, kan du prøve bruge en lille smule og på den måde vende dig til at bruge fiskesovs i madlavningen.

          Mvh. Stephanie

    Skriv et svar