Grøn Karry
Jeg er personligt utrolig glad for den thailandske grønne karry. Den er ofte min go-to når tiden er knap om aftenen. Mit eneste problem er dog at jeg helst laver min karry pasta selv, og det er ikke altid man lige har råd til de friske krydderurter der behøves. Derfor prøvede jeg at erstatte de dyre krydderurter fra butikkerne, med frisk plukkede ramsløg fra skoven!
Det fungerede overraskende godt og den blev faktisk bedre end den normale grønne karry jeg er van til. De grønne ramsløg bidrager både til den flotte grønne farve og dejlige smag af hvidløg. Udover at smage rigtig dejligt, så er den rigtig god til at få familien til at spise en smule mere grønt i hverdagen. Ramsløg indeholder rigtig mange vitaminer og mineraler og så styrker den samtidig immunforsvaret. Så bare spis løs, jo mere jo bedre!
- 1 bundt friske ramsløgs yderblade
- 1 bundt friske ramsløgs skud
- 500 g kyllingbryst eller overlår
- 5 cm frisk ingefær
- 5 frosne kefir limeblade (Kan købes i asiatiske butikker)
- 0,5 tsk korianderfrø
- 0,5 tsk spidskommen frø
- 1 dl fløde
- 1 dåse kokoscreme (Den tykke masse der samler sig øverst)
- 1 citrongræs
- 1 pose sukker ærter
- 3 spsk fiskesovs
- 1 spsk sukker
- Steg koriander frø og spidskommen frø på en pande til de begynder at frigive deres duft olier.
- Knus dem i en morter og blend sammmen med ramsløgs-yderblade, ingefær, limeblade og citrongræs.
- Steg kyllingbryst stykker let på en pande i lidt olie. Læg dem derefter til side. (bruger du overlår skal den koge i saucen et stykke tid)
- Steg den hjemmelavede karry pastaen på en meget varm pande og tilsæt lidt af kokoscremen. Steg indtil cremen er kogt helt ind og olien begynder at skille fra.
- Tilsæt nu fløde og resten af kokoscreme. Lad det koge ind til den opnår den ønskede tykkelse. (Omrking 15-20 minutter) tilsæt eventuelt lidt af kokosvandet.
- Når saucen har tyknet, tilsættes kylling, ramsløgsskud og sukkerærter.
- Lad det simre under låg ved lav varme i 5 minutter eller indtil kyllingen er tilberedt.
- Smag karryen til med en skvis lime, sukker og fiskesovs.
- Server den grønne karry med friskt hakket ramsløg og dampede jasmin ris.
Velbekomme!!
Ingen kommentare