Puttanesca
Pasta alla Puttanesca, eller “Skøgens Pasta” direkte oversat fra italiensk, er en super hurtigt og lækker ret der falder i de flestes smag! I denne udgave af puttanesca har jeg valgt at bruge nordiske oliven og ramsløgskapers. De er begge ting som jeg gerne laver om sommeren og har på lager hele vinteren igennem men man kan sagtens bruge almindelig oliven og kapers.
Som nogen nok ved har jeg en del familie i Italien og jeg er derfor opvokset med italiensk mad, også puttanesca var ofte noget min far servede for mig til frokost. Ligesom nogen måske har det med rugbrød, sådan har jeg det med puttanesca. Den er derfor et must for mig når jeg har været væk hjemmefra i længere tid. Retten er derfor forbundet med mange gode minder.
- 1 pakke linguini eller spaghetti
- 1 dl saltede mirabeller eller grønne oliven befriet for sten og hakket i mindre stykker
- 2 spsk ramskøgskapers eller almindelige kapers
- 3-4 ansjos filetter
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse tun i olie
- 0,5 tsk tørrede chiliflager
- 2 spsk. olivenolie
- 10-15 friske cherry eller blomme tomater
- 1 håndfuld finthakket persille eller basilikum
- Salt og peber
- Hak hvidløg, persille og tomater og kom det op i en pande sammen med lidt oliven olie.
- Tilsæt nu let hakkede mirabeller, ansjoser, kapers, tomater og tun.
- Steg eventuelt alt dette sammen i 2-3 minutter inden pastaen tilsættes.
- Tilsæt nu spaghettien sammen med 1 liter kogende så vandet dækker pastaen.
- Tilsæt salt, pepper og chiliflager og lad det simre ved middel varme med låg på indtil pastaen er al tende (omkring10-15 minutter)

Velbkomme!
2 Kommentare
When someοne writеs ɑn post he/shе maintains the plan of a usaer in his/her brain that hoow a user can know it.
So tһat’s why this paragraph is perfect. Thanks!
%%
Review my page :: p4850