Pasta og løgkarse
Løgkarsen er en framragende spise og i det tidlige forår er stilkene en delikatesse. Mens planten stadig er ung er stilkene møre og sprøde. Steg dem på panden i en smule smør eller brug dem som her, i en pastaret.. Hvis du ikke er den største kødspiser, kan du erstatte kødet med forskellige hakkede svampe. Hvis du bruger svampe behøver retten kun at simre i 15 minutters tid.
Pasta med vilde løg og løgkarse
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke pasta linguini eller spaghetti
- 3 spsk olivenolie
- 500 g hakket oksekød (Vegetaren kan bruge forskellige hakkede svampe)
- 3 dl hakkede vilde lød som sandløg, skovløg eller ramsløg.
- 2 dl hakket løgkarse
- 3 laurbærblade
- ½ flaske hvidvin
- Salt og pepper
- Olivenolie
- Friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
- Steg kødet i smør eller olie på en brandvarm pande indtil den bliver gylden og sprød.
- Tilsæt nu 1 dl af de hakkede vilde uter og steg dem sammen med kødet.
- Tilsæt laurbærblade, salt og hvidvin. Lad retten simre ved medium varme i 30-45 minutter (Bruger du svampe skal retten kun simre i 15 minutter eller til vinen er kogt ind til det halve). Husk at røre rundt engang i mellem og tilfør en smule vand undervejs så maden ikke brænder på.
- Imellem tiden sættes en gryde over med letsaltet vand. Kog pastaen efter pakke inskreptionen.
- Tilsæt nu de sidste hakkede urter vend dem godt sammen med kødet. Smag til med salt og pepper.
- Når pastaen er færdig vendes den sammen med den lette kødsovs. Hæld en smule olivenolie ud over pastaretten inden servering.
- Serveres med masser af friskrevet parmesanost.

Velbekomme!
Ingen kommentare