Pasta i hvidvins sauce med vilde løg og løgkarse

maj 1, 2018
Løgkarse

Pasta og løgkarse

Løgkarsen er en framragende spise og i det tidlige forår er stilkene en delikatesse. Mens planten stadig er ung er stilkene møre og sprøde. Steg dem på panden i en smule smør eller brug dem som her, i en pastaret.. Hvis du ikke er den største kødspiser, kan du erstatte kødet med forskellige hakkede svampe. Hvis du bruger svampe behøver retten kun at simre i 15 minutters tid.

Pasta med vilde løg og løgkarse
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke pasta linguini eller spaghetti
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød (Vegetaren kan bruge forskellige hakkede svampe)
  • 3 dl hakkede vilde lød som sandløg, skovløg eller ramsløg.
  • 2 dl hakket løgkarse
  • 3 laurbærblade
  • ½ flaske hvidvin
  • Salt og pepper
  • Olivenolie
  • Friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Steg kødet i smør eller olie på en brandvarm pande indtil den bliver gylden og sprød.
  2. Tilsæt nu 1 dl af de hakkede vilde uter og steg dem sammen med kødet.
  3. Tilsæt laurbærblade, salt og hvidvin. Lad retten simre ved medium varme i 30-45 minutter (Bruger du svampe skal retten kun simre i 15 minutter eller til vinen er kogt ind til det halve). Husk at røre rundt engang i mellem og tilfør en smule vand undervejs så maden ikke brænder på.
  4. Imellem tiden sættes en gryde over med letsaltet vand. Kog pastaen efter pakke inskreptionen.
  5. Tilsæt nu de sidste hakkede urter vend dem godt sammen med kødet. Smag til med salt og pepper.
  6. Når pastaen er færdig vendes den sammen med den lette kødsovs. Hæld en smule olivenolie ud over pastaretten inden servering.
  7. Serveres med masser af friskrevet parmesanost.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar