Pasta malloreddus med skvalderkålstoppe

juni 14, 2018
Skvalderkålstoppe

Skvalderkålstoppe

Skvalderkål er en fantastisk men ofte meget misforstået grøntsag. Om foråret høstes de friske nye skud og bruges i salater, mens de større blade kan bruges som erstatning for spinat. I juni måned er det tid til at danne blomsterstande og disse skvalderkålstoppe er framragende stegt på panden eller brugt i pastaretter. Høst helst de skvalderkålstoppe der ikke er gået i blomst og pluk stilken af der hvor den selv knækker af.

Pasta malloreddus med hvidløg og skvalderkålstoppe
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 pakke malloreddus eller anden type pasta
  • 1 stort bundt skvalderkålstoppe
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • Saften af 1 citron
  • 1 spsk friskrevet parmesanost.
Fremgangsmåde
  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  2. Kog pastaen efter indskreptionen (Bruger du frisklavet pasta, skal det som regel af mindre tid)
  3. Lige inden pastaen er færdig kommes skvalderkålstoppene ned i vandet til pastaen.
  4. I mellemtiden opvarmes olivenolie og smør i en pande.
  5. Knus hvidløget heri og steg det indtil det er tilberedt, men uden at brune.
  6. Kom nu den drænede pasta og skvalderkålstoppe ned i den opvarmede hvidløgssmør. Man kan vælge at tilsætte en smule af pastavandet, dette gør saucen dejligt cremet.
  7. Vend pasten godt rundt i saucen og tilsæt citronsagt og parmesanost.

De fleste autentiske pastretter serveres ALTID med friskrevet parmesan eller pecerinosost. Det er som prikken over iét og osten bidrager med masser af smag og umami.

Skvalderkålstoppe

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar