Pasta foglio de aglio orsino – Ramsløgs blad pasta

marts 19, 2019
hjemmelavet ramsløgs pasta

Pasta foglio de aglio orsino

Pasta foglio de aglio orsino er italiensk og betyder: ramsløgs blad pasta eller ramsløgs pastablade. Jeg stødte på en type pasta kaldet pasta foglio de oliva (oliven blad pasta), og blev straks mindet om ramsløg. Jeg lod mig derfor inspireret til at lave denne vilde udgave.

Hvis man har forstand på hjemmelavet pasta, så ved man at der findes to typer dej. En æg baseret og en vand basseret. Dette er en vand baseret dej og den skal være rimelig drøj for at kunne opnå den helt rigtig form på sine pastablade . Det kræver lidt øvelse men det kan være enormt hyggeligt at sidde flere og forme sin egen pasta og spise den sammen bagefter. Se mit bud på to retter med disse smukke pastablade, længere nede på siden. 

Nyttige links:

RAMSLØG

Ramsløgs “Leaf curd”

8 Grundopskrifter med ramsløg

Ramsløg – Spiselig eller dødelig giftig?

Pasta foglio de orsino - Ramsløgs pasta blade
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 300 g hvedemel flour
  • 150 g varmt vand
  • ½ tsk olivenolie
  • 1 nip salt
  • 1 tsk ramsløgs leaf curd (Se link øverst på siden)
Fremgangsmåde
  1. Bland det varme vand, salt med leaf curde (hvis curden har været på frost så kør den gerne igennem en morter sammen med vandet. Så slipper man for klumper)
  2. Kom melet i en skål og tilsæt det grønne saltede vand lidt af gangen under omrøring.
  3. Rød mel og vand sammen indtil du står med en fast og smidig dej (omkring 10 minutter).
  4. Form dejen til en rund bold, pak den ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 15-30 minutter.
  5. Skær dejen i mindre stykker og rul dem med håndfladerne så enderne spidser til.
  6. Dag nu en kniv og pres den ned på dejen og kør nu kniven ned mod bordet og imod dig selv.
  7. Fold enderne ud så de ligner et lille blad, pres eventuelt enderne sammen.
  8. Kog dem i letsaltet vand indtil de flyder op til overfalden (5-7 minutter).
  9. Filter vandet fra og vend den friske pasta med en god olivenolie, friskhakket ramsløg og parmesanost.

Her kan det virkelig ses hvor meget de små grønne pasta blade ligner ramsløget til forveksling. Vil man tage opskriften til det næste niveau, kan man serverer sine pastablade med en simpel ramsløgs pesto og friske ramsløgs blomster. Eller man kan gøre det endnu mere simpelt og vende dem i en smule olivenolie, friskhakket ramsløg, blomster og revet parmesanost.

Velbekomme!

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar La Cucina Nada marts 19, 2019 at 10:40 am

    De er jo bedårende, Stephanie !
    Naturlige, delikate og raffinerede på én og samme tid.
    Dé skal prøves.

    Tak for endnu en inspirerende opskrift.

    Hav en dejlig solrig-sankedag derude,
    La Cucina NADA

    • Skriv et svar Snilde marts 25, 2019 at 10:21 am

      Tusind tusind tak og i lige måde!
      Det glæder mig at de kan bruges! Jeg ser frem til at se resultatet.

      De bedste hilsner,
      Stephanie

    Skriv et svar