Pasta aglio é olio med ramsløg og vårmusseron

maj 13, 2019
Pasta aglio é olio

Pasta aglio é olio

Pasta aglio é olio er en italiensk klassiker og noget som jeg har fået lige siden jeg var barn. Pasta aglio é olio betyder pastas med hvidløg og olie og selvom det lyder simpelt så er det bare så godt! Da jeg var barn lavede min far den altid med champignon så derfor en min version med vårmusseron. Vårmusseron en af de første forårsvampe sammen med stilkstoresvamp. Den er nem at kende på sin matte, hvide overflade og melede lugt med et strejf af agurk eller melon. Den gror gerne i græs områder omgivet af løvtræer i april til maj, men tåler ikke får høje temperature. Vårmusseronen er også fremragende i tarteletter eller marinerede med gran.

Pasta aglio é olio med vårmusseron
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke pasta
  • Vårmusseron eller andre svampe
  • 2 dl vand
  • 1 chili
  • 1 bundt ramsløg
  • 8 spsk olivenolie
  • 1 lille bundt skvalderkål eller persille
  • Saft fra 1 citron
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost pr person
  • Salt og friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
  1. Kog pastaen efter inskriptionen på pakke.
  2. Rengør og skær svampene i mindre stykker.
  3. Kom dem i en pande sammen med en smule vand.
  4. Steg/kog svampene sammen med vandet indtil de falder sammen og vandet er fordampet.
  5. Steg hefter svampene i en smule olie og sæt dem til side.
  6. Kom nu olivenolie, finthakket ramsløg og chili i panden og steg det hele sammen i 3 minutter.
  7. Tilsæt svampene og vend pastaen rundt i ramsløgs, chili olien sammen med en smule af pastavandet (Dette gør retten dejlig cremet).
  8. Tilsæt finthakket skvalderkål, citronsaft og smag til med salt og peber.
  9. Server retten med friskrevet parmesanost.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar