Paneret rødspættefilet med japansk pileurt, sødskærm og gran.

juni 4, 2017
Paneret rødspættefilet

Paneret rødspættefilet

Her i huset prøver vi så vidt muligt at spise fisk 1-2 gange om ugen og med et par friske rødspættefileter, så går det ret nemt. Rødspættefileter er ofte på tilbud og når det er tilfældet, køber jeg gerne flere pakker og fryser dem ned. På den måde er der altid fisk til når det skal være. Fisk er jo så sundt og det kan smage dejligt når det bliver lavet ordenligt. Rigtig mange har ikke haft de bedste oplevelser med fisk, jeg selv deriblandt, og trangen til fisk er derfor ikke eksisterende. Det tog også lidt tid for mig at finde ud af at fisk ikke behøver at være en tør og ubehagelig oplevelse med ben der sidder fast i halsen en uge efter.

Derfor er det jo så heldigt at vi har den gode gamle panerede rødspættefilet som de fleste kender og elsker. Her er mit bud på en nyfortolket sommerlig udgave med friskplukket pileurt og sødskærm/spansk kørvel, med masser af brunet smør og spark på smagen. Jeg valgte at bruge japansk pileurt, da syren i den går rigtig godt til den panerede fisk. Hvis man ikke lige ved hvor man skal støve japansk pileurt op kan man altid vælge at bruge rabarber. De to grøntsager minder meget både i smag og struktur og går fint til retten begge to. Rødspættefiletterne kan nydes med dampede nye kartofler og asparges. Velbekomme!

Velbekomme!

Paneret rødspætte med japansk pileurt, sødskærm og gran
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4
Ingredienser
Fiskefilet
  • 500 g rødspættefileter
  • 2 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
Brunet smør sauce
  • 250 g smør
  • 1 bundt hakket sødskærm eller kørvel
  • 1-2 fint hakket skalotteløg
  • Et bundt frisk eller syltet japansk pileurt (Hvis man bruger rabarber kan man nøjes med 2 stængler)
  • 2 spsk æble cider eddike
  • Evt. 1 spsk ramsløgskapers eller almindelige kapers.
  • Lidt friske granskudsnåle
Fremgangsmåde
Fiskefilet
  1. Vend fiskefileterne i pisket æg og herefter i en let saltet melblanding.
  2. Steg fiskefileterne på panden indtil de er gyldne.
Brunet smør sauce
  1. Smelt smørret på en pande indtil det begynder at bruse op og dufter af nødder. Smørret må ikke brænde på.
  2. Pileurt, løg og sødskærm hakkes helt fint og vendes sammen i en lille skål. Tilsæt evt. lidt ramsløgskapers.
  3. Tilsæt æblesider eddike og hæld den brunede smør over de hakkede og rør godt rundt.
  4. Anret fisken med den brunede smør sauce og drys med gran nåle.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar