Pandekage-kage med hyldeblomstcreme!

juni 30, 2017
Pandekage-kage

Pandekage-kage

Her er der en kage som enhver idiot kan give sig i kast med, og med dét mener jeg, en kage som selv jeg kan hitte ud af. Jeg har aldrig været den store konditor og hvis det endelig er gået galt i køkkennet, så har det altid været med kager eller bagværk. Men denne her er næsten idiot sikker, den består af en god stak pandekager og en creme lavet på piskefløde, hyldeblomstsaft og husblas. Sååå simpelt.

Når hylden blomstre er der travlt hjemme i mit køkken. Der skal laves saft, te, sukker  og alskens andre lækkerier med de aromatiske hvide blomster. I år har jeg prøvet at forsøge mig med en række forskellige søde sager som friterede hyldeblomster og nu også denne pandekage-kage med en hyldeblomstcreme.

Jeg har i mange år indsamlet inspiration til kager og desserter, men det er ikke så ofte at jeg giver mig i kast med dem. Jeg er simpelthen for doven til at følge en opskrift. Men en pandekage dej er nem at huske og cremen er heller ingen større molekylær udfordring, så nu skulle det være! Hyldeblomst pandekage kage er en lækker sommerlig dessert, og drysset med en pukket friske hyldeblomster er den en fryd for øjet såvel som ganen.

Lav en god stak pandekager og lad dem køle helt af, inden cremen smøres på. Server kagen med et skvæt hjemmelavet hyldeblomstsaft, dette gør kagen dejlig saftig.

Velbekomme!

Pandekage kage med hyldeblomst og citron
 
Skribent:
Ingredienser
Pandekager
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 3 stk. æg
  • 65 g (3/4 dl) smeltet smør
  • 3 dl sødmælk
Hyldeblomstcreme
  • 2 dl piskefløde
  • 2 blade husblas
  • 100 g hvid chokolade
  • 5 spsk hyldeblomstsaft
  • 1 økologisk citron
Fremgangsmåde
Hyldeblomstcreme:
  1. Læg husblassen i lidt koldt vand og lad den bløde op i 20 minutters tids.
  2. Bring fløden i kog og tag den herefter af varmen
  3. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.
  4. Hæld nu fløden over finthakkede hvid chokolade.
  5. Rør godt rundt til al chokoladen er smeltet.
  6. Tilsæt hyldeblomstsaft samt saft og skal af en citron og rør godt.
  7. Lad cremen køle af i køleskab i mindst 3 timer eller natten over
Pandekagedej
  1. Bland mælk, æg og sukker i en skål og pisk godt sammen.
  2. Smelt smørret på en varm pande indtil det begynder at brune og dufte af nødder. Tilsæt smørret til mælkeblandingen og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt af gangen for at undgå klumper.
  3. Steg pandekagerne på en varm pande.
Anret
  1. Smør en pandekage med hyldeblomstcremen og fortsæt indtil der ikke er flere pandelager. Slut af med et lag creme og pynt kagen med friske hyldeblomster.
  2. Hæld eventuelt lidt hjemmelavet hyldeblomst saft udover den færdige kage, dette gør den dejlig saftig og så tørre den ikke så nemt ud.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar