Ovenstegt poussin med rosensalt og couscous
Ovenstegt poussin med hybenroser, er som taget ud af 1001 nats eventyr og smagen er såmænd også helt eventyrlig. Inspireretionen til denne ret er hentet fra Morocco hvor de er særligt glade for rosen og dens krydrede og parfumerede smag.
Nyttige links:
Rosensalt – Velduftende kryddersalt
Ovenstegt poussin med rosensalt og couscous
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
Poussin:
- 1 stk poussin eller kylling (Hvis du bruger kylling skal den have 45 minutter i ovnen)
- 1 tsk rosensalt (se link)
- 2 spsk olivenolie
Couscous:
- 2 dl couscous
- 1 tsk Ras el Hanout eller andet krydderi
- 1 pk feta
- 1 stor håndfuld hybenrosekronblade
- saft og skal fra 2 øko citroner
- 1 håndfuld hakkede pistacienødder eller cashewnødder
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Poussin:
- Sæt oven til 200 grader varmluft.
- Gnub fuglen med olie og dernæst salt.
- Kom fuglen i et ovenfast fad og brun den godt af i de første 10 minutter.
- Sæt nu ovnen til almindelig ovn og giv fuglen 15-20 minutter mere.
- Den er færdig når du kan stikke en pind ind ved låret og klar væske løber ud.
- Lad fuglen hvile i 5-10 minutter inden servering.
Couscous:
- Kom couscousen i en gryde sammen med salt og Ras el Hanout.
- Hæld kogende vand på så det dækker med 1 cm.
- Kom en låg på og lad dem dampe færdig i 5 minutters tid.
- Når couscoussen er kølet af vendes dem sammen med olivenolie, citronsaft/skal, hakkede hybenroser, nødder og feta. Husk at smage til med salt og peber.
Velbekomme!