Oksefilet i sousvide – Med sauterede ramsløg og vild chimichurri

marts 26, 2018
Sousvide

To Sousvide or not to sousvide?

Jeg har altid været en lille smule imod, det at bruge en sousvide. Jeg er af den gamle skole og mad skal være ligetil og alle skal kunne være med. Sousvide er for nemt… Men nu stod jeg pludselig ligesom rigtig mange andre, med en sousvide maskine i hænderne og måtte overgive mig og prøve den ad. Jo det er nemt at stege kødet perfekt, jo det bliver mørt, jo det smager helt exceptionelt godt. Okay…jeg overgiver mig, sousviden er godkendt.

Mit første forsøg med min nye køkkenmaskine, faldt sammen med en utrolig vellykket sanketur, som bød på helt utrolig mange lækre ramsløg. Begge disse blev derfor forenet i én utrolig vellykket ret. Oksefilet i sousvide med ramsløgs emulsion, sauterede ramsløg, tragtkantareller og vild chimichurri. Ja tak! Ved at give kødet 56 grader i vandbadet, opnår man en ensartet medium rosa stegning hele vejen igennem.

Hvis du ikke lige står med et mega moderne high tech vandbad, kan du stadig få et helt fantastisk resultat med den “gammelsdags” metode. At bruge et vandbad betyder bare at du er 100% sikker på at kødet får den samme temperatur hele vejen igennem. Men du kan sagtens også bare brune kødet godt af på alle sider og herefter pakke kødet ind i aluminiumsfolie og give den en tur i ovnen. For at opnå medium rare burde kødet få 15-20 minutter ved 200 grader.

Nyttige link:

Se hvordan du laver din egen ramsløgolie HER. 

Se andre nyttige stegetider HER. 

Oksefilet i sousvide - Med sauterede ramsløg og vild chimichurri
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
Oksefilet:
  • 1 oksefilet på 400 g
  • Lidt salt
  • 3 tsk smør
Sauterede ramsløg og svampe:
  • 2 bundter friske ramsløg
  • 200 g vilde svampe som kantarel, tragtkantarel eller karl johan
  • Lidt salt
Ramsløgsemulsion:
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl æggehvider
  • Lidt salt
  • Ramsløgsolie
Chimichurri:
  • 3 spsk finthakket ramsløg
  • Saften og skallen fra 1 økologisk citron
  • 5 spsk olivenolie.
  • 0,5 tsk finthakket grøn chili. (Måske mindre hvis den er meget stærk)
Fremgangsmåde
Oksefilet:
  1. Krydr oksefiletten med salt og pepper og kom den i en vakuumeringspose med smørret.
  2. Kødet skal have 2 timer ved 56 grader.
  3. Inden servering tages kødet op af sousviden og brunes på panden i rigeligt smør.
Sauterede ramsløg og svampe:
  1. Skyld ramsløg og svampe grundigt og steg dem sammen på panden indtil de bruner en smule.
  2. Smag til med salt og pepper.
Ramsløgsemulsion:
  1. Blend æggehvider sammen med salt og citronsaft.
  2. Tilsæt ramsløgsolien i en tynd stråle indtil du står med en tyk konsistens.
  3. Smag til med salt og pepper.
Chimichurri:
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og pepper.

Lækre smukke ramsløg. Høst dem fra marts til juni.

Velbekomme!

Forslået