Nytårs Appetizers!

december 29, 2017
Appetizers

Nytårs Snacks!

Når vi bevæger os ind i det nye år er det traditionen tro at man afslutter årets sidste måltid med et brag. Bogstavelig talt. Dette gælder også maden og derfor skal nytårsmenuen være mere luksuriøs end normalt. En anden velkendt tradition på årets sidste dag, er dronningens nytårstale kl lidt i 18:00. Talen er starten på årets sidste aften og derfor skal der selvfølgelig også være et udvalg af lækre Appetizers. Her er mit bud på hvad dette udvalg kan bestå af. Der er lidt til den stilbevidste, til vegetaren, til kødspiseren og til den der bare elsker lækker mad.

Dette års Nytårs Appetizers:

  • Øster med agurk og hyldeblomst granite.
  • Friteret rispapir med ceviche og hyben rose.
  • Røget svinemørbrad med vilde løg.
  • Hjemmelavede knækbrød på skræppemel med laksemousse.

Nyttige link:

Hjemmelavet hyben ketchup

Knækbrød på hjemmelavet skræppemel

Spis dine ramsløg!

Nytårs Appetizers!
 
Skribent:
Antal personer: 7 personer
Ingredienser
Østers med agurk og hyldeblomst granité:
  • 7 friskåbnede østers
  • 3 tsk hyldeblomst eddike
  • 1 saft af 1 agurk
  • ¼ tsk salt
Friteret rispapir, ceviche og hyben rose:
  • 3 lag rispapir
  • 0,5 l smagsneutral olie.
  • 7 kammuslinger
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk hybenrosepulver, eller frisk hakkede hybenrose kronblade.
  • ¼ tsk salt.
  • 1 tsk hybenrose ketchup
  • 1 spsk hjemmelavet mayo eller den fra Hellman's
  • Syltet hyben eller hybenrose kronblade.
Røget svinemørbrad med vilde løg:
  • 200 g røget svinemørbrad (andet tørret eller røget kød kan også bruges)
  • Et udvalg af syltede elementer som vilde løg, ramsløg og ramsløgskapers.
  • 1 bundt friske ramsløg eller anden krydderurt som brøndkarse eller persille.
Hjemmelavet knækbrød med laksemousse:
  • 1 omgang hjemmelavet knækbrød af skræppemel (Se link)
  • 200 g rimmet/gravad eller røget laks
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g cremefraiche
  • 1 bundt frisk dild
  • Skal revet fra 1 økologisk citron
  • Salt og pepper
Fremgangsmåde
Østers med agurk og hyldeblomst granité:
  1. Bland alle ingredienserne sammen og smid i fryseren i en plastik beholder.
  2. Når blandingen begynder at frysen skrabes isen til en granite med en gaffel. Smid derefter blandingen tilbage i fryseren. Bliv ved med at gøre dette engang i mellem indtil blandingen er helt frossen.
  3. Servér de friskåbnede østers med en teskefuld frossen granite.
Friteret rispapir, ceviche og hyben rose:
  1. Friter mindre stykker af rispapir i en smule olie, til de puffer op. Gem dem i en pose indtil servering.
  2. Skær kammuslingerne ud i tern og bland med sesamolie, lime, hybenrose og salt.
  3. Bland mayo med ketchup og gem blandingen til servering.
  4. Anret et stykke friteret rispapir med lidt ceviche, en klat hyben mayo og lidt syltet hyben.
Røget svinemørbrad med vilde løg:
  1. Anret det røgede kød på et fad eller en tallerken og drys med en blanding af hakket ramsløg, syltede vilde løg og ramsløgskapers (Servér gerne lidt knækbrød ved siden af til denne anretning)
Hjemmelavet knækbrød med laksemousse:
  1. Blend laks og fløde til en ensartet masse.
  2. Rør nu cremefraiche og hakket dild sammen med moussen til en blød og ensartet masse.
  3. Smag til med revet citronskal, salt og peber.
  4. Lad gerne laksemoussen hvile i et par timer på køl

Øster med agurk og hyldeblomst granite.

Friteret rispapir med ceviche og hyben rose.

Røget svinemørbrad med vilde løg.

Hjemmelavede knækbrød på skræppemel med laksemousse.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar