Marokkansk one pot med kylling og hyben

juli 27, 2018
Marokkansk onepot

Marokkansk one pot

Jeg har valgt at kalde denne opskrift for Marokkansk one pot, da den er inspireret af marokkanske madlavningsteknikker. Originalt bruges der en traditionel tagine til dette formål, men nu hvor det ikke er alle der er så heldige at have sådan en, bruger vi en almindelig gryde eller en pande.

Retten er marokkansk med marokkanske krydderier, men med nordiske råvare. Jeg elsker denne her form for mad da det er nemt og hurtigt på den lækre måde. Jeg elsker at fyrre en masse ting ned i en gryde og så kommer der noget himmelsk ud i sidste ende.

Den marokkanske one pot er perfekt til når der kommer gæster! Det er super nem mad og tager ingen tid at lave. Det er vitterligt bare at fyrre nogle ting ned i en gryde og vente. Det tager mindre end 30 minutter og så er maden klar. Lækkert, vildt og hjemmelavet.

Nyttige link:

Hyben Harissa – Nordisk inspireret chilisauce

Tørrede hybenroser

Marokkansk onepot med kylling og hyben
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dl ris
  • 4 dl kogende vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl rensede hyben befriet for kerner
  • 1 stort rødløg i tern
  • 4 fed knuste hvidlæg
  • 1-2 spsk hyben harissa (Se link ovenover)
  • 3 spsk rød eller hvidvinseddike
  • 1-2 tsk salt
  • 0,5 tsk pepper
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk rød eller hvidvinseddike
  • 1 nip safrantråde
  • Tørrede hybenrosekronblade (Kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Steg kyllingen med skindsiden nedaf i en smule olie.
  2. Når kyllingen er godt brunet af tages den af panden.
  3. I samme pande steges løg, hvidløg og hyben.
  4. Tilsæt harissa, safran, eddike, salt og pepper (Her er det tid til at smage om der skal mere harissa i. Er du bedre til stærk mad end jeg er, så fyr bare mere i, det giver god smag!)
  5. Tilsæt nu ris, rosenblade og vand. Giv det et hurtigt opkog og arranger kyllingen i risen.
  6. Kom et låg på og skru ned på den laveste varme.
  7. Lad risene dampe i 20-30 minutter.
  8. Inden servering kan man drysse med flere tørrede rosenblade, hakkede mandler eller syltede granskud.

Er man frisk på det, kan man style sin marokkanske one pot efter hvad man lige har i sit køkken. Jeg kan rigtig godt li at bruge tørrede rosenblade eller nødder som mandler eller pistacienødder. Derudover har jeg altid en eller anden form for sylt på glas og det smager bare rigtig godt sammen med risene.

Man kan også bruge saltede citroner til at spicy sin ret mere op, som i øvrigt også er en marokkansk specialitet. Der skal ikke særlig meget til og de skal hakkes meget fint, da de virkelig smager igennem.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar