Vårmusseron
Vårmusseronen er en af de første forårsvampe sammen med stilkstoresvamp. Den er nem at kende på sin matte hvide overflade og melede lugt med et strejf af agurk eller melen. Den gror gerne i græssede områder omgivet af løvtræer i april til maj, men tåler ikke får høje temperature.
En god måde at opbevare sine svampe på, er ved at henkoge eller marinere dem i olie. Det er super nemt og kan gøres relativt hurtigt. Når det kommer til svampe, er jeg særligt glad for at bruge friske granskud og enebær. På denne måde får man mest muligt duft og smag af skoven ind i sine svampe, det er bare lækkert! Brug de marinerede svampe i salater, til kød, i supper eller til mindre småretter som antipasti eller tapas.
- Vilde svampe som vårmusseron, karl johan, stilksporesvamp, svovlsporesvamp, kantarel, trompethat, eller andre vilde svampe.
- 3 dl rapsolie.
- 1 håndfuld friske grannåle (gerne plukket i maj men de stadig er bløde)
- 1 spsk enebær
- 2 spsk eddike
- Skær svampene ud i mindre stykker og steg dem på den varm pande i en smule olie (Tilsæt olie mens de optager det)
- Når svampene har smidt al deres væske og er blevet gyldne, tilsættes enebær og grannåle.
- Kom hurtigt olien på og lad det hele boble sammen i panden i 2-3 minutter.
- Kom nu svampene på skoldede, tørre glas og hæld den varme olie over så det dækker alle svampende. Kom så meget olie i som muligt så mindst muligt luft kan slippe ud.
- Svampende kan nu holde sig i 1 månedstid.
Velbekomme!
Ingen kommentare