Mangotærte med lime og kokos creme

januar 24, 2018
Mangotærte

Thailandsk inspireret mangotærte

Inspiration kan opstå når som helst. Denne ide om en mangotærte med kokos, kom til mig kl 3 om natten da jeg sad og stenede youtube videoer med mad fra Yhailand. Den thailandske dessert Khao Neeo Mamuang er traditionelt friskskåret  mango med klister ris kogt i kokosmælk. Det er en meget populær og interessant dessert i denne del af asien og det var fra den, jeg fik ideen til en tærte med kokos og mango. Til min tærte valgte jeg at tilføje  friskrevet limeskal for mere aroma og friskhed til den store mængde sødme der er i denne dessert.

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Bland hvedemel, flormelis, og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt smør tern og ægget. Smør en springform (22-24 cm) eller tærtefad med smør eller olie, og hæld dejen ned i formen. Bag tærten midt i ovnen, indtil den er gylden (ca. 15 minutter). Lad tærtebunden køle af i formen.

Lav mangomoussen, mens kagen står til afkøling. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.  Vask mangoen, og skræl den. Skær den i så små tern. Kom mangoen i en gryde sammen med limesaft og korn fra en halv vaniljestang. Kog det ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Kom den varme mango i en blender, og blend det til en ensartet puré. Gem 100 g af puréen til mangosylt. Tilsæt flormelis til de 250 g mangopuré, og smag på puréen. Tilsæt eventuelt mere flormelis. Kom puréen tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med mangopuréen. Lad puréen afkøle. Pisk fløden til skum, og bland det sammen med mangopuréen.

Når den bagte mørdejsbund er kølet helt ned, smøres mango moussen ud over den. Lad moussen stivne inden kokoscremen smøres på. Lad den gerne stå natten over eller 4 timer.

Pisk kokoscremen med sukker og græsk yoghurt til det bliver en lind creme. Smør nu cremen ud over mangomousen så det dækker hele kagen.

Skræl mangoen og skær den i halve (brug kødet fra midten til moussen). Læg nu de halve mango skiver på skærbræddet og skær helt fine tynde slices. Start med at dekoerer tærten med mango fra kanten og ind mod midten. Slut midten af med at rulle 4-5 mango skiver til en lille “rose” og placer den i midten. Hæld nu den flydende gele over tærten og stil den på køl til geleen er stivnet (omrking 15 minutter)

Velbekomme!

Mangotærte med lime og kokos creme
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Måltid: Kage
Antal personer: 8-10
Ingredienser
  • 1 hel mango til at pynte med til sidst
Mørdej:
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • Skallen af en økologisk lime
  • 150 g smør
  • 1 æg
Mangomousse:
  • 350 g mango
  • Saft af 1 lime
  • Korn fra en halv vaniljestang
  • 30 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 3 blade husblas
Kokoscreme:
  • 2 dåser kokoscreme (Det er ofte den tykke hvide creme der ses øverst i dåsen)
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk flormelis
Gelle:
  • 100 g mangopuré
  • 3 spsk. flormelis
  • 70 ml koldt vand
  • 3 blade husblas
Fremgangsmåde
Mørdej:
  1. Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
  2. Stil mørdejen på køl i 1,5 time inden den skal bruges.
  3. Rul mørdejen ud og læg den i en smørsmurt springform efter eget valg.
  4. Prik huller i mørdejen med en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Mangomousse
  1. Hak mangoen i mindre stykker og kog den op i en gryde sammen med citron saft, vanilje og flormelis.
  2. Blend mangoen til en lind masse.
  3. Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter, klem vandet fra og bland med den lune mangopure. Lad den køle lidt ned inden næste trin.
  4. Pisk fløden til en lind creme og bland i den nedkølede mango pure.
Kokoscreme:
  1. Pisk kokoscreme, yoghurt og flormelis sammen til en lind creme.
Gelle
  1. Bland alle ingredienser i en gryde og giv dem et opkog. sluk for varmen og tilsæt opblød husblas.
Sammensæt kagen:
  1. Hæld mango mouse cremen ned i den bagte tærtebund og bank den ned i bordet for at slippe af med luftbobler.
  2. Kom kokoscreme ovenpå smør den godt ud til kanterne.
  3. Pynt med tyndskårede mango både, start fra midten og arbejd dig udad, forestil dig en rose.
  4. Til sidst hældes den stadigt flydende mango gele over kagen og den stilles på køl igen. Når geleen er helt stivnet er kagen færdig!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar