Magnolie omelet
Magnolie omelet er en sjov og lækker måde at bruge sine magnolier blomster. Smagen fra magnolien er let krydret, med en aroma der minder og kanel og nelliker. De kan derfor fungerer som krydderi til en simpel omelette der pludselig bliver en helt ny oplevelse. Hvis du vil vide mere om magnolien og dens spiselighed, kan du læse mere HER.
Magnolie omelette
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Antal personer: 1 person
Ingredienser
- 2 æg
- 2 magneolie blomster af arterne Soulangeana, Stellata eller Galaxy
- Salt og pepper
- 0,5 dl olivenolie
- Saltet æggeblmme (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at rengøre magnolie blomster og tjekke for smådyr.
- Hak dem så fint som muligt og bland dem sammen med æg, salt og en smule peber.
- Pisk æggeblandingen godt sammen med en gaffel til den er ensartet.
- Varm olien op i en pande (den skal være rygende varm).
- Kom æggeblandingen på panden, panden skulle gerne være så varmt at æggene nærmest sufflerer op. Det er den effekt vi er ude efter. Man kan folde siderne ind på omeletten hvis man ønsker siderne helt runde og en smule sprøde.
- Når omeletten er færdig kan man drysse med fint hakket magnolie og saltet æggeblomme.
Hvis man ønsker at pifte sine retter op kan det være en fordel af lave sine egne saltede æggeblommer. Processen er super enkel og kan bidrage med utrolig meget skønhed samt en masse umami. Processen kan beskrives ved at blande lige mængder sukker og salt og lægge sine æggeblommer i små fordybninger herpå. Herefter overdynger man dem med mere af sukker, salt blandingen og lader dem salte i 4-6 dage. Blommerne skal være helt faste inden de tages op. Når de er klar skal de tørres i ovnen ved 30 grader varmluft til de er helt tørre og kan rives på et rivejern. Man kan også eksperimenterer med at ryge sine æggeblommer.
Velbekomme!