Den grønne Lund i Horsens

april 5, 2017
Horsens

Vilde urter i Lunden i Horsens

Weekenden stod i familiens tegn og i første omgang gik turen til Horsens. På turen hjemad, kørte vi et smut forbi Lunden for at gå en lille tur i solskindet. Foråret var virkelig til at mærke, både i luften men også i jorden. Det bugnede med både, ramsløg, løg karse og skvalderkål. Så jeg så midt snit til at plukke lidt ind til aftensmaden. Lækkert og gratis!

Ting man skal være opmærksom på

Når man samler vilde urter i offentlige områder, som jævnligt bliver besøgt af mennesker, er der visse ting man kan være opmærksom på. Planter kan være blevet “forurenet” med enten sprøjtemidler fra haveejere eller der kan have været hunde i området. Høster man planter nær søer eller strande er det vigtigt at man tjekker området for forurening. Er vandet ikke egnet til at svømme i, skal man heller ik spise planterne derfra. Rimelig sikre steder at samle er større strandområder og skove.

Løgkarse: Let smag af løg og sennep, deraf det engelske navn”Garlic mustard” Planten kan spises både rå i salater eller tilberedt i supper og stuvninger.

Skvalderkål: Smagen er let krydret og minder om en blanding mellem persille, gulerod og pastinak. Planten kan spises både rå i salater eller tilberedt i supper og stuvninger.

Opskrift: Tabouleh med ramsløg, skvalderkål og løgkarse

Ramsløg: Meget karakteristisk smag af løg. Denne lækre forårsgrøntsag er meget alsidig gastronomisk. De nye skud af ramsløg kan spises rå, men smagen af løg kan være meget kraftig. De ældre blade er bedst tilberedt eller i pestoer.

Find opskrifter med ramsløg HER

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar