Linguini med karl johan og ramsløgskapers

september 21, 2018
karl johan

Linguini med Karl johan

Linguini med Karl Johan og ramsløgskapers er en skøn pastaret sammensat af tre luksus råvare. Den er inspireret af en barndomsklassiker, taken to the next level! Den er let men uden at være kedelig. Hemmeligheden bag denne ret er gode råvare, umami og pastavand. Den er god nok, pastavand er faktisk en utrolig dejlig ting at have ved hånden når man skal lave en lækker cremet sauce. Grundet stivelsen i vandet fra den kogte pasta, tykner saucen på en helt speciel måde, der samtidig får en god smag fra den kogte pasta. Win Win!

Linguini med karl johan og ramsløgskapers
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke linguini pasta
  • 3 friske karl johan eller andre svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl friskrevet parmesanost
  • Ramsløgkapers
Fremgangsmåde
  1. Start med at rengøre svampene i vand eller med en børste.
  2. Skær dem i mindre stykker og steg dem på en tør pande.
  3. Når de begynder at smide deres væske tilsættes en smule salt og olie.
  4. Når svampene bliver gyldne tilsættes knust hvidløg eller hakket ramsløg. Steg det hele sammen uden at løget bruner.
  5. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge ind til det halve.
  6. Imellemtiden koges pastaen i letsaltet vand efter inskriptionen på pakken.
  7. Når pastaen er færdig vendes den sammen med svampene, plus noget af pastavandet. Dette gør saucen dejlig cremet.
  8. Tilsæt ramsløgskapers og friskrevet parmesanost.

Karl Johan kan købes tørrede på glas, eller ved nogle specielle grønthandlere. Men den er oftest “nemmest” og bedre at finde i naturen. Den gror gerne efter et godt regnskyld i skove som denne, med masser af god jord i både løv og nåleskove. Ligesom med alle andre vilde svampe handler det om at man er sikker på hvad man har med at gøre da der findes nogle giftige eksempler. Med Karl Johan findes der en uspiselig dobbeltgænger ved navn galde rørhat og det hedder den fordi den har en meget ubehagelig bitter smag. For de der er i tvivl om de har med en galde rørhat eller Karl Johan at gøre så gælder det om farven på nettet der sidder på stokken. Hos KJ er nettet hvidt mens det på Galde rørhat er sort. Er man i tvivl kan man tage en bid og spytte den ud igen. Smager den mildt, er den god nok.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar