Dunhammer pollen
Har du nogensinde prøvet at tilsætte en smule dunhammer pollen til en skefuld smør? På denne måde vil du opnå en vegetarisk udgave at noget der minder om en mild ostesauce. Denne pastaret kunne man kalde en hyldest til dunhammeren med både dunhammer pollen, syltede dunhammer skud og dunhammer blomster. Det er virkelig en helt særlig ret som bestemt er værd at prøve!
Når man skal høste dunhammer pollen er det vigtigt at man først sikre sig at blomsten er moden og har frigivet sit pollen, dette sker som regel engang i juni. Man kan teste blomsten ved at daske til den. Hvis den støver, er den moden og klar til høst. Det er den øverste han blomst som man er ude efter. For at få mest muligt pollen ud af blomsten kan man nippe blomsterne af stilken og lade dem tørre i ovnen ved 50 grader. Herefter kan pollenet siges fra.
- 1 pakke pasta lunguini
- 100 g smør
- 4 spsk dunhammer pollen
- Salt og pepper
- 1 dl hvidvin
- 4 spsk syltede dunhammer skud
- 3 dunhammer blomster
- 0,5 dl kogevand fra pastaen
- Kog pasten i letsaltet vand, efter indskreptionen på pakken.
- I en anden gryde blandes en smule pastavand samen med halvdelen af smørret. Lad smørret smelte og bruse op.
- Tilsæt hvidvin og lad det koge ud.
- Skru en smule ned for varmen og tilsæt pollenet.
- Tilsæt nu det sidste smør og rør saucen godt sammen og smag den til med salt og pepper.
- Vend den færdigkogte pasta sammen med saucen.
- Fordel pasten i fire dybe skåle og drys med hakket syltet dunhammerskud og afplukkede dunhammer blomster.

Når man skal høste dunhammer pollen er det vigtigt at man først sikre sig at blomsten er moden og har frigivet sit pollen. Det kan man gøre ved at daske til blomstern. Hvis den støver er den moden og klar til høst. Det er den øverste han blomst som man er ude efter. For at få mest muligt pollen ud af blomsten kan man nippe blomsterne af stilken og lade dem tørre i ovnen ved 50 grader. Herefter kan pollenet siges fra.
Ingen kommentare