Labneh kugler med løgkarse (Drænet yoghurt ost)

april 11, 2017

Hjemmelavet labneh ostekugler

Labneh er en drænet yoghurt ost, som betyder at den er blevet befriet fra sin valle via at klæde. På denne måde får yoghurten en mere fast og tyk konsistens. Den minder meget om en frisk ost til forveksling. For at lave sin egen hjemmelavede Labneh skal man bruge, en si, et osteklæde/viskestykke og yoghurt natural. Man kan gøre brug af flere slags yoghurt til sin labneh. Jeg har brugt græsk yoghurt men, skyr, kvart eller almindelig yoghurt natural er også fint. Fordelen ved at bruge græsk yoghurt er at den allerede er meget tyk i konsistensen, så den skal ikke stå og dræne nær så længe.

Er du laktose intollerant og elsker du samtidig smagen af yoghurt, så er labneh et rigtig godt alternativ for dig. Den drænede labneh indeholde nemlig mindre laktose end den ikke drænede yoghurt. Den færdige labneh kan holde sig frisk i 1-2 måneder i steraliserede glas hvis man fylder dem med olivenolie. Den kan bruges i “rå” tilstand som tapas og smøreost på brødet, men også tilberedt i både salte og søde retter. Det højere indhold af fedt grundet den manglende valle, gør at den ikke skiller når den bliver opvarmet. Labneh er ikke helt tom for fedt men indeholder meget mindre fedt end mange andre typer af smøreoste. Så Labneh smager ikke kun godt, det er også godt for helbredet.

Labneh kugler (Drænet yoghurt ost)
 
Skribent:
Ingredienser
  • Græsk yoghurt/kvart/skyr
  • Lidt salt
  • Friske krydderurter som (persille, basilikum eller løgkarse)
Fremgangsmåde
  1. Læg viskestykket henover sigen og hæld yoghurten ned i sien
  2. Lad yoghurten stå og dræne i op til 2 døgn.
  3. Pres eventuelt vallen ud med hænderne engang hver 3 time
  4. Når yoghurten er drænet blandes den med lidt salt og friske urter i efter eget valg
  5. Kom nu oste kuglerne i et steriliseret glas og overhæld dem med oliven olie.

Efter et par dage i køleskabet, skulle den drænede yoghurt gerne se nogenlunde sådan her ud.

Når yoghurten er drænet blandes den med lidt salt og friske urter i efter eget valg (Jeg valgte at bruge løgkarse). Tril osten til små kugler og kom dem på steriliserede glas, overhældt med olivenolie og tørrede urter.

Velbekomme!

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar Dennis Hauge april 11, 2017 at 10:57 pm

    Det ser virkelig lækkert ud. Jeg bliver sipelthen nød til at prøve at lave det:D

    • Skriv et svar Snifini april 17, 2017 at 8:55 pm

      Hey fedt! Send da lige et link når det er 😀

    Skriv et svar