Kylling i mørk øl – Et forhistorisk måltid

januar 12, 2017
Kylling i mørk øl

Kylling i Mørk øl

Kylling i mørk øl kunne meget vel have indgået som et af i forhistoriens middags måltider. Alle ellementerne i denne opskrift er blevet dokumenteret fra arkæologiske udgrvaninger, at have været til stede for mere end 1000 år siden.  Gærede alkoholiske drikke er sågar blevet fundet ved nogle stenalder bopladser og man ved at fjerkræ og diverse grøntsager var en del af råvaresortimentet. Store kogekar findes ofte ved disse bopladser, så måltider som suppe eller sammenkogte kødretter måtte være noget der ofte stod på menuen. Nogle fund af frø fra aromatiske planter kan have været brugt som smagsgivere til gryderetterne. Da hverken ris eller kartofler var til stedet på denne tid, spiste man ofte fladbrød som tilbehør til alle måltiderne.

Kylling i Mørk øl
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Nordisk
Antal personer: 3
Ingredienser
  • 1 Hel kylling
  • 2 gulerødder
  • 2 porre
  • 1 fennikel
  • 1 stort løg
  • 1 tsk fennikel frø
  • 1 tsk tørret eller et par kviste frisk timian
  • 1 flaske mørk øl
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære kyllingen ud i mindre stykker.
  2. Brun nu kyllinge-stykkerne i olie på en pande til de er gyldne og sprøde.
  3. Rist fennikel frø af og kom dem og kyllingen ned i en stor gryde.
  4. Hak alle grøntsagerne og kom dem ned i gryden.
  5. Hæld øllen og lidt vand ved til det dækker både kylling og grøntsager.
  6. Lad retten stå og simre ved lav varme i halvanden time.
  7. Server med brød til som en suppe eller sigt kødet fra og spis suppen ved siden af.

Forslået

2 Kommentare

Skriv et svar