Kinesiske xiang bing med ramsløg

april 23, 2018
Xiang bing

Hvad er Xiang bing?

Xiang bing er små traditionelle kinesiske fladbrød med fyld. Der findes mange forskellige slags fyld både sødt og salt. Hvis man ikke er så meget til kød, så er svampe et super lækkert alternativ. Man kan også bruge andre typer kød hvis man ikke lige ligger inde med svinefars. De små stegte fladbrød kan nydes med det samme eller gemmes til dagen efter. De er perfekte til madpakken eller som eftermiddagssnack. Jeg laver dem gerne hvis jeg har lidt ekstra fars fra nogle Hjemmelavede dumplings.

Jeg bruger gerne ramsløg i mine xiang bing da de hermed fungere som en blanding mellem forårsløg og hvidløg. Det er en super god måde at bruge sine ramsløg og så er det nemt. Dejen behøver hverken æg eller gær og fyldet er meget alsidigt. Du kan bruge lige det du synes er lækkert og i mit tilfælde er det ramsløg.

Kinesiske Xiang bing med svin og ramsløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Kina
Ingredienser
Fyld:
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 bundt friske ramsløg
  • 0,5 tsk kinesisk fem krydderi
  • 0,5 tsk salt og pepper
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk soya
  • 2 tsk sesamolie
  • 3 spsk vand
Dej:
  • 3 dl hvedemel
  • 1,5 dl varmt vand
  • 0,5 tsk salt
  • Vegetabilsk olie til at stege i.
Fremgangsmåde
  1. Bland mel og salt og tilsær herefter det varme vand.
  2. Æld dejen indtil den er glat og elastisk.
  3. Lad dejen stå tildækket eller pakket ind, i 15 minutter.
Fyld:
  1. Bland kød med finthakket ramsløg, fem krydderi, salt, soya, sesamolie, ingefær og lidt vand.
  2. Rør farsen godt sammen.
Xiang bing (Se billeder nedenunder):
  1. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul dem hver især aflange og pensel dem med olie.
  2. Kom herefter en tsk. fyld på og smør det godt ud på hele overfladen.
  3. Vend kanterne indad og rul dejen sammen til en snegl. Tryk den nu så flad som muligt uden at der går hul på den.
  4. Vend de små flade brød i sesamfrø og steg dem i olie på en varm pande. (Man kan eventuelt give dem 10 minutter ekstra i ovnen)

Del dejen i 8 lige store stykker. Rul dem hver især aflange og pensel dem med olie. Kom herefter en tsk. fyld på og smør det godt ud på hele overfladen. Vend kanterne indad og rul dejen sammen til en snegl. Tryk den nu så flad som muligt uden at der går hul på den.

Server de fyldte små fladbrød med det samme eller gem dem til madpakken dagen efter. Eller spis dem som en lille middagssnack.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar