Kinesiske dumplings (Jiaozi)

marts 8, 2017
Dumpling opskrift
Kinesiske dumplings (Jiaozi)
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Kina
Ingredienser
Dumpling dej
  • 2 dl kogende vand
  • 4 dl fintmalet mel (Tipo 00 Hvedemel)
  • 0,5 tsk salt
Fyld
  • 500 g svinekød
  • 1 spsk ingefær (hakket)
  • 1 spsk østersovs
  • 2 spsk soya
  • 1-spsk sukker
  • 1-2 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk fiskesovs
  • 1 bundt forårsløg (hakket)
  • Et halvt hoved hvidkål eller spidskål (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
Dipping sauce:
  • 2 spsk sort eddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk soya
Fremgangsmåde
Dumpling dej
  1. For at lave dumpling dejen kommes mel og salt op i en skål.
  2. Hæld det kogende vand i lidt af gangen.
  3. Rør godt rundt til dejen er fast. (evt. tilsæt mel og/eller vand efter behov) Dejen skal være fast og ikke klistret.
  4. Form dejen til en kugle og pak den ind i film. Lad den hvile i 30 minutter.
  5. Rul nu dejen ud til en lang pølse og skær den i stykker af 3×3 cm.
  6. Vend stykkerne i mel og rul dem nu ud til flade pandekager. De skal være så tynde som muligt men uden at gå i stykker.
  7. Tip: Hvis du har nogle dumpling wraps til overs kan de fryses ned og gemmes. Hvis du en dag får lyst til dumplings men ik lige orker at lave dejen. Husk at drysse dem med mel inden du stabler dem sammen!
Fyld
  1. Drys det hakkede kål med lidt salt og gnid det godt ind med hænderne. Lad det står i en times tid, indtil væsken kan presses ud af kålen. Kassér væsken.
  2. Tilsæt ingefær, hvidløg, forårsløg i det hakkede svinekød.
  3. Tilsæt soya, østersovs, fiskesovs og sesamolie.
  4. Bland kålen i med hænderne og lad farsen stå i 20 minutter eller til dagen efter.
  5. Hvis farsen er lidt våd i det kan du tilsætte lidt majsstivelse eller kartoffelmel.
  6. Tag et stykke dumpling dej og læg lidt fars ind på midten med en teske.
  7. Fold din dumpling i den ønskede form.
  8. Damp dumplingerne i 10 minutter i en dampkoger. Eller kog dem i letsaltet vand indtil de flyder op til overfladen.
  9. Spis dem med kinesisk sort eddike og/eller soya.
  10. Tip: Har du noget fyld til overs kan det fryses ned i mindre portioner. Eller du kan lave små kinesiske frikadeller til næste dag.
  11. Spis dine dumpling med en dipping sauce af eddike, soya og sukker. Man kan tilføje andre smage som chili, ingefær og hvidløg.

Se hvordan du bruger en dampkoger HER

Se hvordan du folder dine dumplings HER 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar 5 Måder at folde dine dumplings | Opskrifter - Snilde marts 9, 2017 at 8:18 am

    […] Find opskriften på dumplings HER […]

  • Skriv et svar