Katost stængler med Ras el Hanout

juni 10, 2019
katost stængler

Katost stængler

Katost er en smuk, vild plante der blomstre i juni til august måned. De nye stængler høstes gerne inden frugten modnes, så de ikke bliver for hårde og fribrøse. i dette stadie er stænglerne sprøde og kan bruges som en grøntsag. Server gerne de stegte stængler som tilbehør sammen med andre grøntsager til kød og fisk eller som en vegetarisk lille ret på brød med et pocheret æg.

Nyttige links

Blancherede skvalderkålstoppe med urtesmør

Almindelig katost (Malva Sylvestris)

Ras el Hanout – Opskrift

Katost stængler med Ras el Hanout
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 stort bundt katost stængler (De øverste topskud uden modne frugter)
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 tsk Ras el Hanout eller andet krydderi efter din smag.
  • Salt og peber.
Fremgangsmåde
  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  2. Kom de rengjorte stængler i vandet i 60 sekunder.
  3. Tag dem op og dryp dem godt af.
  4. Lav en blanding af olivenolie, salt, peber og Ras el Hanout.
  5. Vend stænglerne rundt i krydderblandingen
  6. Steg de marinerede stængler på en varm pande til de er gyldne og lækre.
  7. Pynt med katost blomster.
  8. Server de stegte stængler som tilbehør sammen med andre grøntsager til kød og fisk eller som en vegetarisk lille ret på brød med et pocheret æg.

Velbekomme!

Forslået