Forårs karse i vindueskarmen
Det er forår langt om længe og påsken nærmer sig. Jeg har altid forbundet påsken med spirrende karse i vinduskarmen. Mange husker måske at side og fylde vat ned i en afskåret mini mælkekarton og drysse med karse frø. Dette er for mig forbundet med en masse minder om glæden ved forårets kommen. Jeg har nu valgt at skifte kartonen ud med en kammuslinge skal og det nye valg af beholder vidner måske om at man er blevet voksen, men jeg holder stadig fast i mine barndoms minder.
Jeg elsker mine krydderurter og karse er ingen undtagelse. Den er så rar at have lige til at toppe en ret af med og så bliver alting bare lidt kønnere med lidt karse. Karse er på sin vis ofte billigere at gro selv end at købe i super marekdet. Den mængde jeg får for 7 kr -15 kr alt efter størrelse, kan jeg fordoble ved at købe et brev med frø. Så længe man har noget vat og en beholder af en slags, er det super nemt. Det tager karsen 3-5 dage at gro til den ønskede størrelse, alt efter mængden af varme og sol den får.
Karse kan blive en helt fin lille forårsdekoration med det rigtige valg af beholder. Som her hvor jeg har brugt et par gamle kammuslinge skaller, er de perfekte! Flot og funktionel. Den lille plet med grønt minder mig om at foråret er kommet og giver en rar fornemmelse i maven når man går forbi den. Den vidner om håb om sommeren der kommer. Foråret er dog min yndlings årstid. En ny start på alting og de små grønne skud der vælter frem overalt. Når man tager foråret med ind i hjemmet kan det ikke andet end sprede glæde.
Ingen kommentare