Kammusling med blæretang og ponzu

marts 18, 2020
Blæretang og ponzu

Blæretang og ponzu

Ponzu er en syrlig sauce typisk lavet på yuzusaft, sojasauce og dashi. Her er en udgave med blæretang som stand in for dashien. Brug ponzu saucen som dyppelse til tempura, sashimi eller bare fisk og skaldyr generelt.

Til en rigtig traditionel ponzu, bruger man saften fra yuzu som er en asiatisk og meget aromatisk citrusfrugt. Men disse frugter er ikke helt nemme at støve op i Danmark, så jeg snyder lidt og bruger almindelige citroner. Man kan også saften bruge lime eller aften fra alle andre syrlige citrusfrugter.

Høst af blæretang

Blæretang er nok DEN mest almindelig art af tang i Danmark, så den er bestemt ikke svær af finde. Det er faktisk utrolig nemt at høste tang og der er altid rigeligt. Så det er bare med at tage for sig! Hold gerne øje med tidevandet hjemmefra. Dette gør det nemmere at se tangen og undgå for meget bøvl med bølgerne under høsten. Brug også gerne et par gode gummistøvler og en saks. Tangen kan holde sig i 1-2 uger på køl, men det kan også tørres i ovnen, syltes eller bruges frisk i pesto.

Kammusling med blæretang og ponzu
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Ponzu:
  • 1⁄3 dl vand
  • 1 bundt frisk blæretang
  • 3⁄4 dl soja
  • 1⁄2 dl citronsaft
Kammuslinger:
  • 4 store og flotte kammuslinger befriet for den lille muskel der sidder på siden.
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 2 spsk smør
  • ½ tsk fint salt
Fremgangsmåde
Ponzu:
  1. Tag en saks og klip de yderste friske ender af tangen og læg dem på en klargjort bageblade.
  2. Lad tangen tørre i ovnen ved 50-60 grader varmluft (Man kan også lade tangen tørre i solen).
  3. Når tangen er helt tør, køres den igennem en blender indtil man står med et fint pulver.
  4. Bland alle ingredienserne sammen i en mindre skål sammen med 1 spsk tangpulver og lad den stå og strække i mindst 15 minutter.
  5. Brug nu ponzu saucen som dyppelse til tempura, sashimi eller bare fisk og skaldyr generelt.
Kammuslinger:
  1. Inden du går igang med ponzusaucen drysses en smule fint salt henover muslingerne. Saltet gør at kødet bliver mere fast i teksturen.
  2. Varm en pande op på fuld varme.
  3. Kom nu en smule olie på og steg kammuslinger i olien i ca. 20-30 sekunder. Tilsæt derefter smørret og steg videre i ca 30 sekunder. Vend dem og giv dem 30 sekunder mere på den anden side.
  4. Tag en skarp kniv og skær muslingerne ud i tynde skiver. Server dem i deres skaller med ponzusaucen nedenunder eller ovenpå.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar