Kammusling, brændt hjertesalat og muslinge bisque

december 29, 2017
Kammusling

Kammusling og muslinge bisque

Her kommer en af mine favoritter. Skaldyr og særlig kammuslinger er noget af det bedste at arbejde med efter min mening. Både fordi de smager herligt men også fordi de er så utrolig alsidige og kan bruges på mange forskelige måder. Særligt ved nytårsbordet passer de perfekt ind som en mere luksuriøs råvare til at gøre årets sidste måltid til en oplevelse. Prøv denne simple ret med stegte kammuslinger, brændt hjertesalat, grov salsa på hjemmelavede (mirabelle) oliven og bisque på blåmuslinger. Dine gæster vil med garanti synes om de delikate og friske smage af hav og umami.

Kammusling, brændt hjertesalat og muslinge bisque
 
Skribent:
Antal personer: 7 personer
Ingredienser
  • 4 stk små hjerteslat hoveder
  • 1 bundt kørvel
Muslingebisque:
  • 0.5 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 porre
  • 6 dl hvidvin
  • 1 spsk.creme fraiche 38%
  • 1 dl piskefløde
  • Lidt citronsaft
  • Salt og pepper
Grov salsa:
  • 1 håndfuld saltede peanuts.
  • 1 håndfuld finthakket kruspersille.
  • 1 spsk mirabelle oliven eller kapers.
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 fed hvidløg
  • Saft og revet skal fra en økologisk citron
Fremgangsmåde
Muslinge bisque:
  1. Vask muslingerne grundigt under rindende vand, kassér de åbne eller ødelagte.
  2. Pil løg og hvidløg og hak dem fint, skræl gulerod, rengør porren og skær gulerødder, porre i mindre stykker.
  3. Tilsæt olie til en stor gryde og steg alle grøntsagerne i 1-2 min.
  4. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge ind til det halve. Kom herved muslingerne i gryden og vend rundt.
  5. Damp muslingerne under låg i 4 minutter eller indtil de åbner sig.
  6. Tag nu muslingerne af varmen, sigt muslinge bouillonen fra over i en mindre kasserolle gennem en si eller et klæde (Spis eventuel muslinger til en anden ret eller gem bouillonen i fryseren)
  7. Reducerer nu bouillonen ydeligere og tilsæt piskefløden og creme fraiche.
  8. Smag suppen til med citronsaft og salt.
  9. Inden servering skummes den varme bisque på med en stavblender.
Grov salsa:
  1. Hak de saltede peanuts i mindres stykker og rist dem på en varm pande til de bliver gyldne.
  2. Bland de hakkede peanuts med hakket persille, citronsaft, skal, oliven/kapers knust hvidløg og oliven olie.
Hjertesalat:
  1. Halvér hjertesalaten og steg dem på en brandvarm pande uden fedtstof, til de får en stegt let brændt overflade på den ene side. Tag dem af varmen og skør dem i mindre stykker så de er klar til anretning.
Kammusling:
  1. Steg kammuslingerne på en brandvarm pande i en smule olie eller smør (De skal stege ikke koge).
  2. De skal kun have få sekunder på hver side.
Anret:
  1. Læg 2-3 kammuslinger på tallerkenen, og drys med lidt grov sals. Pynt med kørvel og dild.
  2. Muslinge bisquen kan eventuelt skummes med en håndmikser inden servering og hældes på, ved bordet. På denne måde holder den sig varm og får en dejlig cremet konsistens.

 

Kammuslinger med brøndt hjertesalat og muslinge bisque er en smuk ret der er super simpel at lave selv. Hemmeligheden er gode friske råvare og en vis teknisk snilde!

Hjertesalaten skal steges så varmt som muligt på en tør pande. Den må gerne få lidt brændte overflader, dette øger bare smagen.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar