JAPANSKE RISBOLLER – ONIGIRI

februar 9, 2017

Onigiri  i Manga og Anime

Nogle er måske, ligesom jeg, nærmest vokset op med disse små boller af ris, som optræder i japanske manga og anime serier. Første gang jeg stiftede bekendskab med dem var i serien Pokémon. Hvor en af hovedpersonerne , (Brok), servere nogle såkaldte onigiri/risboller, for de andre hovedpersoner og præsentere dem som donuts med syltetøj i den engelske og danske version. På daværende tidspunkt var dette den eneste sandhed man kendte og jeg selv syntes da de vide “donuts” med syltetøj indeni så lækre ud. Det var først efter jeg rigtig blev bekendt med onigiri og deres rigtig form, at denne betegnelse var helt igennem latterligt. Man fattede endelig at det var ris med tang og en syltet blomme som Ash og hans venner guffede i sig og ikke de lækre donuts som man havde troet hele sin barndom. Det kan man så grine lidt af nu.

Alligevel har jeg altid holdt af de søde små ris-boller. De optræder ofte i japanske anime og manga serier, som det japanske svar på en sandwich. De er ofte fyldt med smagfulde fisk som laks og tun , syltede blommer (umeboshi) eller kød stuvninger. Fyldet er omgivet af japanske ris, smagt til med mirin og eddike og ombundet med nori tang(sushi tang)

De små risboller er meget inkorporerede i japansk kultur og man kan støde på dem stort set over alt. Dette “brandt” forekommer både som spiselige udgaver men også som bamser og små nuttede tegnede versioner. De kan findes i et væld af typer og former med forskellige farver og smag. Den mest velkendte er dog den typiske hvide ris med fiske fyld og nori tang, som er til at finde opskriften på, her nedenunder.

JAPANSKE RISBOLLER - ONIGIRI
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Japan
Ingredienser
Ris
  • 2 dl japanske ris eller rasmin ris
  • 2 spsk mirin
  • 2 spsk ris-eddike
  • Lidt salt
  • Nori tang
Tun fyld
  • 2 dåser tun
  • 1 spsk hellmans mayonaise
  • Lidt wasabi
  • Lidt citron
Fremgangsmåde
  1. Kog ris med 4 dl vand
  2. Bland mirin, salt og riseddike med risen og lad den køle af
  3. Bland fisk med soya, eddike og forårsløg. Blandingen må ikke være for våd.
  4. Klip små strips af nori tang til at lægge om ris-bollerne
  5. Når risen er nogenlunde kold, tages en klump ris op i hånden og et hul formes i midten. Læg lidt fisk ned i og tryk risen op omkring fisken.
  6. Form risbollen til en rund trekantet form med hænderne eller ved hjælp af husholdningsfilm.
  7. Læg nu et stykke nori tang om ris-bollen så den er nemmere at spise.
  8. Ris-bollerne kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm og tages med til madpakken.

 

Form risbollen til en rund trekantet form med hænderne eller ved hjælp af husholdningsfilm.
Læg nu et stykke nori tang om ris-bollen så den er nemmere at spise.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar