Hyldeblomstsaft – Lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft

juni 27, 2017
hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Det er midsommer og hylden blomstre over hele landet! Man kan for alvor mærke sommeren når hyldebær træerne åbner deres smukke duftene blomster-skærme. Der er intet som et glas lækker hyldeblomstsaft på en dejlig sommerdag og ja den kan da købes i butikkerne men hvorfor ikke lave din egen saft af de vildtvoksende blomster, og få en bedre (og mere) saft for pengene?

Hyldebærtræet

Hyldebærtræet har langt tilbage været stærk omtalt som både velsmagende og livgivende nytteplante. Mange sagn om træet er at finde som judas der hængte sig i træet og hyldemor der danser ved træets fod om aftenen. Det blev før pålagt at hylden skulle man værne om, da den gav så megen lægekraft i blomsterne. I ældre dage var det en synd at fjerne et hyldetræ, man troede at hvis man gjorde hylden fortræd, så ville hyldemor dø. Jeg har altid hold meget af hyldeblomstsaft men ved at dykke længere ned i historien om hylden og dens lægekraft, er interessen for træet vokset.  Jeg har på sinde at bruge den langt mere fremover!

Hyldeblomstsaft - Lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft
 
Skribent:
Ingredienser
  • 30-40 blomster klaser
  • 1 kg sukker
  • 2 l vand
  • Skallen og saften af 1 økologisk citron
  • 1 tsk citronsyre
Fremgangsmåde
  1. Rengør blomsterskærmene for snavs og smådyr. Klip de groveste stilke og kom dem i en står beholder. (Undgå at vaske blomsterne, man kan nøjes med at ryste dem fri for smådyr og visne blomster)
  2. Tilsæt saften og skallen af en økologisk citron.
  3. Kog vandet op i en gryde og opløs sukker og citronsyre heri.
  4. Hæld sukker-vandet over de afklippede blomster og stil skålen i køleskabet, tildækket.
  5. Lad saften trække i 4-5 dage. Husk at røre rundt engang i mellem.
  6. Efter 4-5 dage sies saften igennem en si eller et rent klæde.
  7. Hæld den færdige saft i rengjorte flasker eller isterningeposer.

Hyldeblomstsaft er en ren sommerfryd og kan bruges til rigtig mange ting. Man kan koge den ind til en sirup og bruge den i desserter og kager som prikken og ièt.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar