Hyldebær crêpe suzette

januar 30, 2018
Hyldebær

Hyldebær:

Hyldebærtræet er særligt kendt fra gamle sagn og sagaer om guder der hørte til ved træets stamme og rødder. Værnede man om hyldebærtræet, ville det til gengæld beskytte dit hus mod trolddom og dårligdomme. Derudover har hylden også været brugt i plante medicin såvel som trofast næringsmiddel. De vokser i frugtbar jord i stort set alle slags terræn. Man kan ofte finde hyldebærtræet nær bebyggelse, men det ses også rigtig mange steder vildt i naturen. Hylden blomstre i juli med store skærme af mælkehvide blomster. De modne dyb lilla farvede hyldebær kan høstes i september-oktober. Udover de fine aromatiske blomster og bær, huser hyldebærtræet ofte friske judasøre der vokser op og ned af ældre træer. Derfor er hylden en helt fantastisk kilde til råvare der tilfredsstiller både ganen og helbredet.

Crêpe suzette:

Crepe suzette er en populær dessert, med oprindelse i Frankrig. Den består af pandekager eller crepes, flamberet i en appelsin karamel sauce. Personligt så eeeelsker jeg pandekager, men jeg er ikke frygtelig glad for appelsin i varme retter. Derfor kom jeg i stedet på disse flamberede pandekager i en hyldebær karamelsauce, der er både sund og syndig på samme tid. Jeg brugte brandy til at flambere mine pandekager, men du kan også bruges rom eller cognac. Disse lækre pandekager er en perfekt start på efteråret når sommeren lakker mod enden. De friske hyldebær kan også fryses ned i mindre poser og gemmes til langt ud på vinteren. De frosne hyldebær kan både bidrage til et lækkert måltid, såvel som til en afbalanceret vitamin balance.

Hyldebær crêpes suzette
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
Pandekager (Til ca.10 pandekager)
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 3 stk. æg
  • 65 g (3/4 dl) smeltet smør
  • 3 dl sødmælk
Karamelsauce:
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk smør
  • 1 håndfuld friske eller frosne hyldebær
  • 2-3 spsk brandy, rom eller cognac.
Fremgangsmåde
Pandekagedej
  1. Bland mælk, æg og sukker i en skål og pisk godt sammen.
  2. Smelt smørret på en varm pande indtil det begynder at brune og dufte af nødder. Tilsæt smørret til mælkeblandingen og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt af gangen for at undgå klumper.
  3. Steg pandekagerne på en varm pande.
Hyldebær karamelsauce:
  1. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte på middelvarme.
  2. Tilsæt derefter smør, og rør rundt indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt eventuelt en smule kogt vand, ligesom når man laver brunede kartfoler.
  3. Tilsæt nu de rensede hyldebær og vend dem rundt i karamellen.
  4. Fold pandekagerne sammen og læg dem ned i saucen.
  5. Nu skal der flamberes så vær forsigtigt med øjenbryn og emhætter!
  6. Tilsæt brandy og sæt ild til. Når flammerne er væk, er alkoholen fordampet og pandekagerne er færdige.
  7. Pynt eventuel pandekagerne med hakkede hasselnødder.
  8. Pandekagerne kan spises som de er eller med en god skefuld vaniljeis.

Fold pandekagerne sammen på midten og læg dem ned i saucen. Nu skal der flamberes så vær forsigtigt med øjenbryn og emhætter! Tilsæt brandy og sæt ild til. Når flammerne er væk, er alkoholen fordampet og pandekagerne er færdige. Pandekagerne kan spises som de er eller med en god skefuld vaniljeis.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar