Hybensuppe skræk
Denne hybensuppe er muligvis ikke noget som du har prøvet før. Jeg er selv vokset op med den søde udgave af denne suppe og jeg har aldrig brudt mig særlig meget om det. Ligesom med hyldebærsuppe har jeg frugtelige minder fra børnehaven, hvor jeg måtte undvære frokosten fordi jeg simpelthen ikke kunne få det ned. Det er siden hen blevet bedre og der er nærmest ikke noget som jeg ikke spiser. Men men men, denne hybensuppe er en helt anden historie! Jeg vil beskrive den som en imiteret tomatsuppe da jeg brugte hybenfrugterne som jeg ville bruge almindelige tomater, derfor et denne hybensuppe en salt udgave af den søde suppe som mange måske kender.
- 3 dl halverede hyben befriet for kerner
- 3 spsk olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk balsamico
- 0,5 l vand
- 5 store blade basilikum
- Salt og pepper
- 2 dl ricotta
- 1 dl parmesan
- 1 stort æg
- 1 tsk salt
- ¼ dl mel
- Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med olivenolie. Svits dem i olien i 2 minutter.
- Tilsæt vand, balsamico, salt og pepper.
- Lad suppen simre ved middel varme indtil løg og hyben er møre (ca. 20 minutter).
- Når alle grøntsagerne er helt møre blendes de til en lind suppe. Tilsæt eventuelt mere vand hvis den er for tyk.
- Hvis man ønsker sin suppe helt lind og glat kan man komme den igennem en si, men man kan også lade være.
- Husk at smage suppen til med salt.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Massen skal være blød og glat.
- Imellemtiden bringes en gryde med letsaltet vand i kog.
- Form dumplingerne med en ske og lad dem simre i vandet indtil de stiger til vejrs.
- Server suppen med de varme dumplings, en smule olivenolie og fuglegræs på toppen.
Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med olivenolie. Svits dem i olien i 2 minutter. Tilsæt vand, balsamico, salt og pepper. Lad suppen simre ved middel varme indtil løg og hyben er møre (ca. 20 minutter).
Velbekomme!