Hybenchutney med vilde æbler

august 3, 2018
Hybenchutney

Vild hybenchutney

Hybenchutney er et lækkert tilbehør der kan bruges til alt ligefra som topping til ostemaden, til gryderetter. Ordet chutney og kulturen med at spise det stammer fra indien og der findes mange forskellige varianter. Der findes både salte, stærke, søde, sure og fede chutneyer, derfor kan man stort set bruge lige hvad man ønsker. Denne udgave er lavet på hyben og vilde æbler. For det mere vilde touch!

Inspiration fra halvfjerserne

Tro det eller ej, jeg blev inspireret af et række gamle bøger fra halvfjerserne, nemlig, HuleBjørnens Klan af Jean M. Auel. Jeg henter megen inspiration herfra, blandt andet min opskrift på Helgrillet fisk med skovsyre sauce, og min opskrift på “Grøn suppe“. I denne opskrift hentede jeg ideen fra et kapitel hvor hovedpersonen lavede en tyk sauce på hyben og vilde æbler. I bogen spiste de saucen til morgenmad, men siden fik jeg et væld af ideer, blandt andet denne hybenchutney.

Hybenchutney med vilde æbler
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 200g renset hyben befriet for kerner
  • 1 rødløg finthakket
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 dl balsamico
  • 2 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 vilde æbler
Fremgangsmåde
  1. Skær toppen og bunden af hybenfrugterne. Alle hyben renses for kerner.
  2. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det hele simrer til både hyben, løg og æbler er kogt møre (ca. 45 minutter). Dette kommer lidt an på hvilke æbler man bruger.
  3. Kom den varme hybenchutney på skoldede og fuldstædig rene glas og luk dem med det samme. Stil glassene på køl eller brug den med det samme.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar