Hyben pesto
Er du også vild med pesto i alle afskygninger? Så skulle du prøve denne nordiske inspirerede hyben pesto. Den er inspireret at den italienske og traditionelle røde pesto som er lavet på soltørrede tomater, denne udgave er blot med friske vilde hyben i stedet for. Denne udgave er spækket med vitaminer og måske nordens svar på en rød pesto der samtidig kan blive betegnet som super food.
Hyben pesto
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
- 200 g rensede hyben befriet for kerner
- 1-2 fed hvidløg
- 1 rød chili (kan undlades)
- 2 spsk balsamico
- 0,5 dl valnødder
- 0,5 dl parmesanost
- 1 dl olivenolie
- Lidt salt og pepper
Fremgangsmåde
- Rist valnødderne på en pande indtil de begynder at dufte.
- Kom herefter alle ingredienserne i en blender og blend indtil de står med en grov cremet masse.
- Hyben pestoen kan holde sig frisk i en uges tid. Den kan også fryses ned og gemmes til vinter.

Brug din hyben pesto som du ville bruge alle andre slags pestoer. Jeg skulle hilse og sige at den er god oven et stykke groft brød med mozzarella ost, eller i pastaretter.
Den kan også serveres sammen med en rosa stegt bøf, samt en simpelt salat af fuglegræs. Det er lige i øjet!
Velbekomme!
Én kommentar
[…] fleste kender til hybensuppe eller hybenmarmelade, men hvem har hørt om Hyben pesto, Hyben gazpacho, Hyben falafler eller Hyben hummus? Disse er alle opskrifter som du kan udforske […]