Hyben pesto – Nordisk inspireret rød pesto

juli 31, 2018

Hyben pesto

Er du også vild med pesto i alle afskygninger? Så skulle du prøve denne nordiske inspirerede hyben pesto. Den er inspireret at den italienske og traditionelle røde pesto som er lavet på soltørrede tomater, denne udgave er blot med friske vilde hyben i stedet for.  Denne udgave er spækket med vitaminer og måske nordens svar på en rød pesto der samtidig kan blive betegnet som super food. 

Hyben pesto
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 200 g rensede hyben befriet for kerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (kan undlades)
  • 2 spsk balsamico
  • 0,5 dl valnødder
  • 0,5 dl parmesanost
  • 1 dl olivenolie
  • Lidt salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Rist valnødderne på en pande indtil de begynder at dufte.
  2. Kom herefter alle ingredienserne i en blender og blend indtil de står med en grov cremet masse.
  3. Hyben pestoen kan holde sig frisk i en uges tid. Den kan også fryses ned og gemmes til vinter.

Brug din hyben pesto som du ville bruge alle andre slags pestoer. Jeg skulle hilse og sige at den er god oven et stykke groft brød med mozzarella ost, eller i pastaretter.

Den kan også serveres sammen med en rosa stegt bøf, samt en simpelt salat af fuglegræs. Det er lige i øjet!

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar