Hyben hummus med salsa og skvalderkål – Urtekram

september 9, 2017
Hyben hummus

Hyben hummus (Sponsoreret af Urtekram)

Forleden dag gik turen til Mariager hvor jeg skulle spendere en dag sammen med fire andre af mine Masterchef bekendskaber. Her blev der stillet en masse lækre urtekram produkter frem og herfra fik vi lavet hele 17 forskellige retter! Jeg havde som altid taget nogle af mine egne vilde indsamlede råvare med og selfølgelig skulle de med i mine retter. En af disse blev til en lækker humus med hyben og skvalderkål. Her blev der både brugt kikærter fra dåse, oliven olie, tahin og krydderier fra Urtekram. Jeg servere gerne min hummus med hjemmelavet knækbrød, find opskriften HER.

Nedenunder finder du både opskrift og fremgangsmåde på hyben hummus. Velbekomme!

Billeder af: @Fotoholic

Hyben humus med salsa og skvalderkål - Urtekram
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Hummus
  • 1 dl tørrede kikærter eller 1 dåse (Ved brug af tørrede kikærter lægges de i blød natten over og koges i 35 minutter)
  • 200 g hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • 1 dl oliven olie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 0,5 tsk paprika
  • 2 spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk tahin
Salsa
  • En håndfuld faste hyben frugter befriet for kerner
  • 1 bundt skvalderkål eller persille
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 fint hakket løg
  • Saften fra en citron
  • Lidt salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Start med at bage de halverede hyben frugter i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
  2. Når hyben frugterne er færdige kommes de i en blender sammen med de resterende ingredienser til hummusen, blend indtil du står med en blød og glat masse. (Tilsæt eventuelt lidt vand så den bliver mere lind)
Salsa
  1. Hak hyben frugterne helt fint og kom dem i en skål.
  2. Tilsæt hakket skvalderkål, løg, salt, pepper, olie og citronsaft.
Anret
  1. Server humusen på en flad tallerken og spred den godt ud til siderne med en ske. Herefter drysses hyben salsaen henover sammen med et par dråber oliven olie og små fine skvalderkåls blade.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar