Hyben Harissa – Nordisk inspireret chilipaste

juli 27, 2018
Hyben Harissa

Nordisk inspireret hyben harissa

Den stærke chilipaste, harissa er normalt en af sydens specialiteter, men jeg har valgt at lave en nordisk inspireret udgave med hybenfrugter. Hyben harissa er god i marinader til kød eller grøntsager, men kan også sætte mere smag på gryderetter og dressinger.

Hyben er frugten fra rynket hybenrosen som kan høstes ved de danske kyster fra juni-septemper. Det er virkelig en af mine yndlings vilde råvare, da de er så alsidige og kan bruges på så mange måder. Jeg plejer at tænke dem som nordens svar på tomaten. Hvis du er interreseret i andre opskrifter med hyben kan du klikke HER.

Hyben Harissa
 
Skribent:
Ingredienser
  • Tørrede chilier alt efter hvor stærk du ønsker din harissa (Jeg brugte fem)
  • 1 dl rensede hyben befriet for kerner
  • 1 spsk. ristet spidskommen
  • 1 spsk. ristet korianderfrø
  • 1 spsk tomat pure
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tørret mynte
  • 1tsk fennikel frø
  • 1 spsk sukker
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stk kardemommekapsler, kun frøene
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Smid alle krydderierne ned i en tør pande og rist dem til de begynder at dufte.
  2. Lad de tørrede chilier bløde ud i varmt vand.
  3. Kom nu alt i en foodprocessor eller blender og blend til en grov masse (knus eventuel krydderierne i en kaffekværn inden blendning).
  4. Smag til med salt og sukker, og eventuelt om du ønsker den stærkere.
  5. Kom harissaen på glas og dæk med mindst 2 cm olivenolie.
  6. Harissaen kan holde sig meget længe når den er under olie, brug dog altid en ren ske til at tage med.

Kom nu alt i en foodprocessor eller blender og blend til en grov masse (knus eventuel krydderierne i en kaffekværn inden blendning). Kom harissaen på glas og dæk den med mindst 2 cm olivenolie.
Harissaen kan holde sig meget længe når den er under olie, brug dog altid en ren ske til at tage med.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar