Foccacia med hyben og rosmarin (madbrød)

august 30, 2017
Hyben

Hyben foccacia?

Hyben foccacia er en nordisk udgave af det velkendte italienske madbrød bagt med cherry tomater. Når hyben bliver bagt minder smagen meget hen af tomater og det var sådan jeg fik ideen til denne opskrift. Man kan også bruge mange andre råvare til sit madbrød, Ramsløgs foccacia er en af mine favoritter og du kan finde opskriften HER.

Foccacia med hyben og rosmarin (madbrød)
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italiensk
Ingredienser
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 pose tørgær
  • 300 ml lunkent vand
  • En god håndfuld rengjorte halverede hybenfrugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • Lidt havsalt
  • 1 dusk frisk rosmarin eller timian.
  • Olivenolie til at pensle med.
Fremgangsmåde
  1. Bland sukker, salt, olivenolie og tørgær sammen med det lunkne vand og rør godt rundt.
  2. Hæld nu gær blandingen sammen med hvedemelet, lidt af gangen.
  3. Bland det godt sammen og ælt dejen indtil den er fast og ikke klistre.
  4. Lad nu dejen hæve tildækket i 20 minutter.
  5. Når dejen har hævet færdig, lægges den ud i et fad smurt med oliven olie.
  6. Lav nogle små huller med ringerne så oliven kan løbe ned i hullerne.
  7. Pynt nu dejen med de halverede hybenfrugter.
  8. Drys med havsalt, rosmarin og olivenolie.
  9. Brødet bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar